美國參議院考慮立法將台灣列為主要非北約盟國

79 回覆
188 Like 2 Dislike
搶到亞洲頭香! 韓國國情院宣布正式加入北約網絡防禦中心
https://lih.kg/2992860
之前烏克蘭加入北約, 唔係要北約成員國同意咩? 大部份北約成員國就係歐盟喎? 咁唔係要經過好多歐洲國家同意先得?

或者講"歐洲全部國家同意先得", 會準確過"要歐盟同意"嘅

仲有唔駛咁亢奮嘅, 連登仔點解搵到機會疑似指正人地講錯就特別high?
唔包 不過可以名正言順提供更加先進嘅武器
卓越中心唔係成員國,烏克蘭已經入咗。北約制式同技術其他國家都可以參與,有嗰樣嘢叫全球伙伴。
網名嚟啫
開多個叫大平洋公約日韓澳紐台加入
直頭搞地球聯邦啦
美國 日本 台灣 印度?
澳洲:咁我點?
地球聯邦
然後將中共列為犯罪組織,流放外太空
你啲乜撚嘢見解嚟
呢家就係講北約還北約,歐盟還歐盟
你仲要講到「歐洲全部國家」

理得佢係咪大部分北約成員國就係歐盟成員,根本就係logic fail,你會唔會調返轉講加入歐盟要北約成員同意?你會唔會講加入a工會就要b工會成員同意?即使大部分人2個工會都入哂都好,你唔會咁講㗎嘛

當年1949年創立北約嗰陣,歐盟都未成立
1949年北約創立時已經有12個成員國,1958年歐盟創立時都係得6個
大部分還大部分,但唔係就唔係

通俗定義上,歐洲有44個國家
北約現時有30個國家,有9個唔係歐盟成員
歐盟現時有27個國家,有6個唔係北約成員

唔係興唔興奮,係見到你呢錯撚哂嘅觀念令人火滾
好有心機去理D井底之蛙俾左正評
其實你覺唔覺得你好傻仔, 我講錯一句歐盟, 你就打咁多字?
唔井底之蛙點敢黎玩連登呀?
你唔只打錯字,係成個概念錯
你覺得我係咪係囉
唔駛咁激動嘅

其實我當時只係想講"都要歐洲果D國家同意", 但你扯哂火又做乜呢? 都off-topic哂本來想講的野

在連登, 你再啱再有道理, 你都唔敢開名啦, 大家都係anonymous, 亦只可以咁, 有時唔駛咁燥底嘅, 好似打緊交咁, 咁你講啱咪講啱囉, 你係咪想我想講"大佬, 我講錯左", 你先開心?

好啦好啦, 我講啦, 大佬, 我講錯左
拭目以待
講就咁講
但做就有排啦
你睇烏克蘭想入北約
都搞到俾人打埋都未入到
叫起碼有姿態囉
講錯野,然後死撐一句,然後發現自己真係錯,然後就spin話人地咁嬲係on9

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞