【MOT】列斯聯 2022/23 英超討論區

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
好明顯啦。人哋一轉陣搶中場就成隊收皮
Bam係米堡都已經成日傷
嚟列四季基本上抖咗兩季半
大家都知嘅嘢,係高層唔知唔做
降班機會就未必嘅
但點都踢唔返前季比蛇教到咁亮麗嘅成績
其實又唔需要咁負面既
主力走左就係走左 但係已經補充返隊波既bench depth
今場既問題我認為係領隊換人調動問題大於球員表現問題既
個個都知roca 踢唔倒全場 而又咁岩人地對面把握到兩個機會

踢兩場就話會降班? 當然呢兩場贏哂就大家Happy
但係話降班 會唔會高要求左少少

要知隊波定位係邊囉
主取爭取拎3分係應該
作客有分返屋企 當贏喇

(個人意見)
暑假窗係搞掂咗右閘同中場,但左閘、中堅同前鋒都冇補充過
頭季先第二場 仲要一周一賽
唔會咁快有體力問題啦
反而人地換左個aribo Armstrong同 Mara真係反應唔切係真
結構性問題
中堅其實已經有 koch cooper llorente 史得克
4個rotation 賣唔出情況下好難再買入

前鋒 Bamford 係緊要
但係Leeds 我覺得係有心想簽人
去左 AC 個個 同埋 PSG 個個都兩個喇
但係係failed 左咁解
同時又續左Joffy n greenwood 約

左閘
我 ...駁唔倒
我意思係班中場嘅體能唔夠,尤其係 Roca, 踢一個鐘到就跌曬Watt. 你望吓英冠踢上嚟嗰班人,踢英超嗰陣有幾何會咁?
佢係拜仁都冇得踢,而家黎到場場踢足,好難習慣
所以咪話馬殊戰術太保守、臨場調動未夠班。上場佢識 60 分鐘就搵係 Klich 落嚟壓返住條中場線,琴晚又唔識咁做
60分鐘換晒兩個防中可能唔洗輸2球
換鏝個新人都唔錯,起碼有氣有力
60分鐘後我做教練都唔洗輸返2球啦屌,好唔抵冇左2分

英超始終唔同德甲同Salzburg玩法
教練做慢少少決定都可以用球員質素cover返
教練都要吸收經驗

100m仲唔放?同痢紐尼斯差唔多價錢
痴漢鈕
100m 好難唔放
100m都唔放我地就係水魚
但係 ..係咪都係吹水新聞多

btw 睇緊車仔 車仔係勁 下星期拎1分當贏喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞