毓民:Mirror同Viu係香港人既精神鴉片,Mirror既興起代表香港既末日

135 回覆
392 Like 56 Dislike
毓民:
未必係鏡仔自己既意願,但現實就係佢地做左政權既維穩工具,Mirror現象係政權樂見。
因為cctvb係奸,宜情作用以為viu就代表忠,撐完viu就以為代表對抗緊政權,錯啦 viu都一樣係維穩工具
香港人食呢d鴉片食得好開心,仲有咩抗爭意志?
所以Mirror風潮基本上就係末世既景象,香港玩撚完

毓民頭盔:我對呢班鏡仔就冇意見既,我分析事實既姐,不喜勿屌

https://m.youtube.com/watch?v=2xTJJKIxTY0
郁文
精闢獨到
鏡粉又要出動
諗返起前排陶傑話mirror虛火
燒山即刻出片力撐mirror …
燒山
唔怪得鏡仔今次炒獲甘
原來比燒山加持過
無可能,Viutv而家係政權既頭號目標
原因好簡單,因為聚到人氣,比到希望我地香港人。
真正有留意Viutv節目既人會知道,多數Viutv藝人既想法。
由5年前開台冇人睇到而家變成威脅CCTVB既存在,有耐性咁一直經營,一直擴張自己影響力就係政權最怕既嘢。
黃色經濟圈都一樣,其實藍商家要搵年輕人鍾意既藝人拍廣告,已經證明我地既影響力慢慢增加緊。原來應該流入CCTVB既錢,流左黎我地支持既藝人度,可以喺個產業鏈入面分一杯羹,呢個就係一個小成功。
一直都有藍絲五毛喺連登搞事,而家國安法年代,將心比己,有幾多人每日都可以大大聲話自己係黃,有幾多人敢講句香港加油。
鬥黃仲要係比一班係藍絲五毛鬥自己黃係最on9
連登已經比藍絲五毛攻佔緊,只要有少少事就會不斷大做文章,目的就人搞散呢度既人氣。
Viutv都係一樣,聚到人氣就要搞散佢。聚到人既嘢就係對政權既威脅。
不如有自己概念既人都開post講返自己既想法,唔好比有心人牽住鼻子走
國務院台係政權頭號敵人
有冇精神鴉片,香港人都唔會再有抗爭意志㗎啦
日日住係香港一係好嬲好嬲一係好抑鬱咁有咩謂
非黑即白

燒山真係百發百中 連鏡都燈得死
有冇Mirror 都無意志嫁啦
非常認同,王之前立法會當面屌柒689 林鄭真係好過癮。可惜見唔到當面屌柒東廠李
教授
所以咪要食精神鴉片 所以mirror咪上位
viu係點我就唔敢講
但我地對娛樂圈嘅影響力係慢慢多咗就真嘅
條廢老走左咁耐都脫晒節啦, 仲以為自己好了解香港??
駛乜了解見到一大班港豬用盡精力瘋狂追捧五音不全既騎呢怪都知香港玩完
係人都知mirror係維穩工具,呢2年個個掛住去追星邊有人抗爭
tvb 一早變左condom
你睇股價就知
共產黨真係要針對會好似hktv 咁
使乜搞散你
香港既末日係因為共產黨統治
唔係因為香港人鐘意Mirror呀 老懵董呀 本末倒置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞