都係Anson Kong最有義氣

209 回覆
687 Like 28 Dislike
MIRROR演唱會丨傳公司下令12子封嘴

MIRROR原定舉行的12場紅館演唱會,因昨晚(28日)第四場發生嚴重墮屏意外,令演唱會要腰斬。12子與一班舞蹈員在開騷前日夜排練,可謂「出生入死」的好兄弟,意外發生後,12子的擔心實屬可以理解,但傳出其公司下令12子全體封嘴,同時亦不能更新社交平台,除Anson Kong(江𤒹生)和Edan(呂爵安)在IG限時動態全黑圖,疑向負責工程的單位表達不滿,而Edan隨後亦刪除黑圖Po,其他成員至今都沒有在社交平台發聲,而ViuTV、演唱會主辦MakerVille及原定直播演唱會的MakeALive的FB專頁自昨晚意外發生後已停止更新,但仍有大量粉絲湧入留言狂鬧。

據指AK曾為一班舞蹈員出頭,向公司反映要為舞蹈員增設醫療團隊,最後公司才肯出錢聘請醫療團隊,曾有舞蹈員表示:「真心好多謝AK請班Medical Team睇埋Dancers。大家周身傷痛,真係好彩有佢哋幫我哋治療/放鬆/預防,冇佢哋都唔知點算好,辛苦晒了,感動感謝!」
對對啲咁閪嘅公司
遲早呢十二人出事
仲聽公司話,會唔會太痴線?
講真冇得簡 咁起碼盡左力爭取
只要唔係最紅個幾個
黃電視台 不過噤人聲封人嘴
毀約你幫佢賠?
最衰簽左約

正常人都要諗下係咪需要轉公司
開始覺得細貓做得岩,無簽呢間閪公司
有得諗,我哋fans 夾錢救佢哋出嚟好過
公道講句咪又係d pr同一班tvb盲反捧出嚟,唔留喺viu唔通過tvb咩,到時肯定連天堂鳥都不如
唔係生粉不過都好欣賞佢咁有義氣
有幾多個自立門戶有大紅大紫過?
醫療團隊...要請blackjack先有用
好簡單, 喺十二子IG, Facebook留言問一堆問題, 如果佢哋唔答果啲問題就代表默認
林家謙
咪又係d pr同一班tvb盲反捧出嚟,有幾多料大家心照啦,當年如果唔係玩政治一班友盲撐對家點會無啦啦紅
發黑圖有撚用,反佢檯啦dllm
唔係諗住仲係viu 做野or 仲有出路嘛
以後d人一見到viu 嘅mirror 就諗起殺人演唱會

同埋班dancer 都係要靠佢地發聲先夠noise囉
18-19年尾
班鏡明明係偽韓小醜
出生入死 講到錢 聲都唔聲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞