2022 Lexus NX / Lexus 集中討論區

204 回覆
1 Like 6 Dislike
北美買450H有taxes rebate $7500,不過咁既價錢真係好似買GLC好啲
加拿大
所以NX賣點咪就係日本製造舒適,平少少同埋耐用

如果肯俾貴少少嘅咪買返歐洲車囉有四驅

佢更新咗之後個內隴設計我覺得靚過寶馬平治
正路係

加返差唔多嘅設備GLC要唔知洗多幾多萬
有冇啲咩毛病要整?250同350都好少盤
真心唔識點解香港要用四驅通常落雪地方先要
雨季行山路同龍翔道會安全啲,尤其係 SUV 呢啲高身車
每年定期換下油水就得,豐田系列唔識壞
香港 NX 一啲都賣得唔平,250 講馬力性能唔係歐洲車對手,350h 成六十幾個,咪又係同加咗 option 嘅歐洲車差唔多錢,但人哋有四驅

外國 Lexus 先抵買,佢哋啲 option 真係多過香港多多聲
珍,60幾可以買Benz 寶馬
咁所以我咪講佢賣點佢其他嘢唔係性能囉

你買60萬glc又未加options

一味講動力四驅其實好多人買車唔係唯一考慮

當然Lexus 香港銷量係弱,皇冠食屎淨賣250嘅我同意
落雨上斜大腳起步 slip 嘅機會都好高

FF買條頂級胎可以幫補吓嘅
加幾個options 都唔止60萬
加個CarPlay 都要錢
連登盲反日本車唔係第一日嘅事
俾得呢個價位都唔少人睇埋性能嘅,我就認為 350h F Sport 先值超過六十個

外國 Lexus 價錢就真係合埋好多
我只係對皇冠反感
* 合理
唔講以為NX 250得100匹同埋無四驅一落雨就炒車
有無人渣 es250 舊版或face-lift
Ching點睇14年is250, 我依加揸緊corolla 141, 嚟緊plan緊換車,心水328i/is250, 但F30都成10年車驚多獲氣而我一向都覺得好撚型,加上lexus內襱一向都有保證,但我想知is250駕駛感如何,希望各位ching比少少意見
Is250呢啲舊科技好穩陣
如果價錢set 599000 呢啲價就吸引好多
Gs200t 多option有興趣,is200t就型d,點揀好
is250 唔錯的
我deluxe版設備又齊
最正係冷氣勁夠凍
豐田冷氣係勁嘅,我部08 corolla都好夠凍
但我想問is250揸落感覺如何?我老豆係揸RX,我嫌佢果部避震各樣都好柔,太舒服之前揸果fd部320i已經覺得好正好好揸,所以1516緊bmw定lexus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞