上網買3TB硬碟變40GB 市民到海關報案

75 回覆
34 Like 0 Dislike
又會咁多水魚 唔搵就真係傻啦
班海關會揀野來做嫁,有次我同個 FD 星期六出街,見到間鋪頭大大個 Banner 寫住下午茶幾點至幾點同幾錢。咪入去食,入到去個餐牌都係寫住下午茶優惠。叫完之後佢出左張單,但個價錢貴勁多,我同個 FD 就問個職員,個職員就咁講左句六日無下午茶,咁我地都以為自己眼大睇過龍,睇返個 Menu 又真係無寫六日無。對面枱有另外兩條友都話中左伏。講講下我地就交換左 Contact 話各自去海關投訴。跟手影低左張單、餐牌同埋門口既 Banner (好確定係無寫下午茶唔包六日之類)。
跟住我地各自 Fill 左海關張 Form 投訴,無耐就有海關個邊話跟緊。我同個 FD 都有 TG 同枱既食客,佢地都話收到海關個 Case Number 跟進緊。
最尾個幾兩個月後海關話咩無足夠証據
屌佢老母相又有單又有,一句唔可以透露調查細節就麥柒都唔講。間野到而家都仲係呃緊人

巴打可以開名嗎?等我地都可以留意下

間野係荃灣香車街街市附近,泰國野

泰苑?
絕版40GB
個個屌買家係咪痴撚線

你話買家睇錯就話唔岩姐

賣家擺明昆鳩你錢

blame the victim 既野....
個個屌買家係咪痴撚線

你話買家睇錯就話唔岩姐

賣家擺明昆鳩你錢

blame the victim 既野....

最叻譴責受害者
HD嘅野可唔可以唔好貪平 唔係話tb 變 gb
而係萬一用幾用死埋 咁你d片片點算
$599

街價2TB 2吋半外置正常都要過6舊水啦

仲要買一送一

信果個都戇撚鳩既。

睇見個牌子名
笑死

睇見個牌子名
笑死

依間閃電個logo 都唔差丫
班海關會揀野來做嫁,有次我同個 FD 星期六出街,見到間鋪頭大大個 Banner 寫住下午茶幾點至幾點同幾錢。咪入去食,入到去個餐牌都係寫住下午茶優惠。叫完之後佢出左張單,但個價錢貴勁多,我同個 FD 就問個職員,個職員就咁講左句六日無下午茶,咁我地都以為自己眼大睇過龍,睇返個 Menu 又真係無寫六日無。對面枱有另外兩條友都話中左伏。講講下我地就交換左 Contact 話各自去海關投訴。跟手影低左張單、餐牌同埋門口既 Banner (好確定係無寫下午茶唔包六日之類)。
跟住我地各自 Fill 左海關張 Form 投訴,無耐就有海關個邊話跟緊。我同個 FD 都有 TG 同枱既食客,佢地都話收到海關個 Case Number 跟進緊。
屌佢老母相又有單又有,一句唔可以透露調查細節就麥柒都唔講。間野到而家都仲係呃緊人

但你依個case其實係咪唔關海關事?
On9

但你依個case其實係咪唔關海關事?

商品說明條例係海關跟
btw 有時間嘅咪上去海關同佢地磨

原本都無麥野,後尾我聽另一個就 EO 既朋友講佢投訴差唔多既野 (佢有比海關既資料我地都有比),但海關幫佢跟仲話會警告間鋪,再犯就正式落案。
佢老尾,小市民既投訴就耍鳩你,自己友就跟到勁緊。
最排咪有單裝修公司比人告就犯左商品說明條例之類,原來個投訴人既海關督察

睇黎要大約二三十個平民一齊投訴先等於一個EO 投訴
個個屌買家係咪痴撚線

你話買家睇錯就話唔岩姐

賣家擺明昆鳩你錢

騙子唔屌,屌買家

被騙的那個比騙徒更混帳

可憐之人必有可賤之處

blame the victim 無敵金句
logo 係 ios JB 後蘋果
1tb幾錢?
他更在Facebook看到有人以1000多港元售賣假的勞力士手錶及256GB iPhone 7 plus

呢d十成呃鳩你架啦,買iphone就去翻Apple Store喇
香港人 IT可唔可以醒少少 唔好成比支那呃錢
https://lihkg.com/thread/299006/page/1?ref=ios

$599 3TB 買一送一
送撚埋 AV 畀你好冇

戇柒鳩小學雞
他更在Facebook看到有人以1000多港元售賣假的勞力士手錶及256GB iPhone 7 plus

呢d十成呃鳩你架啦,買iphone就去翻Apple Store喇

256gb 幾時出
1tb幾錢?

內置3.5 吋約 $300~400 不等
外置2.5 吋約 $420~550 不等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞