上網買3TB硬碟變40GB 市民到海關報案

75 回覆
34 Like 0 Dislike
599 買3TB

貪字得個吉
先$536 買左個3tb toshiba,唔識價買假貨仲要買貴,呃多兩錢重
先$536 買左個3tb toshiba,唔識價買假貨仲要買貴,呃多兩錢重

原來買一送一,又係個貪字
便宜莫貪
https://lihkg.com/thread/298727/page/1?ref=ios
前排咪有巴打老豆中伏

貪咩啫
佢大大隻字寫住優惠
咁有時啲唔知乜7清倉散貨可能真係咁平架
$1蚊龍蝦都真係拎到隻龍蝦返去架
買賣既野我做買家洗唔洗幫你計埋成本呀
你話點賣就點賣架啦
宜家做生意可以嚴樣明呃架咩
點解呢啲野都有人護航
宜家連登係咪真係咁多小學雞同5毛
我覺得呢個現象好可悲
永遠唔好喺IG FB呢d地方買野
個個屌買家係咪痴撚線

你話買家睇錯就話唔岩姐

賣家擺明昆鳩你錢

騙子唔屌,屌買家
個個屌買家係咪痴撚線

你話買家睇錯就話唔岩姐

賣家擺明昆鳩你錢

騙子唔屌,屌買家

被騙的那個比騙徒更混帳
個個屌買家係咪痴撚線

你話買家睇錯就話唔岩姐

賣家擺明昆鳩你錢

騙子唔屌,屌買家

條片講既野中晒
https://youtu.be/jHZ7faTTaqA
我覺得投訴係應該
始終係貨不對辦
但係你拎隻撈出嚟做乜膠
你唔係認為1千蚊會買到隻真
個個屌買家係咪痴撚線

你話買家睇錯就話唔岩姐

賣家擺明昆鳩你錢

騙子唔屌,屌買家

被騙的那個比騙徒更混帳

明明他不配做對象
貪咩啫
佢大大隻字寫住優惠
咁有時啲唔知乜7清倉散貨可能真係咁平架
$1蚊龍蝦都真係拎到隻龍蝦返去架
買賣既野我做買家洗唔洗幫你計埋成本呀
你話點賣就點賣架啦
宜家做生意可以嚴樣明呃架咩
點解呢啲野都有人護航
宜家連登係咪真係咁多小學雞同5毛
我覺得呢個現象好可悲

班小學雞覺得屌受害人威d架
梗係貪平先買嫁啦 唔通貴買咩
班海關會揀野來做嫁,有次我同個 FD 星期六出街,見到間鋪頭大大個 Banner 寫住下午茶幾點至幾點同幾錢。咪入去食,入到去個餐牌都係寫住下午茶優惠。叫完之後佢出左張單,但個價錢貴勁多,我同個 FD 就問個職員,個職員就咁講左句六日無下午茶,咁我地都以為自己眼大睇過龍,睇返個 Menu 又真係無寫六日無。對面枱有另外兩條友都話中左伏。講講下我地就交換左 Contact 話各自去海關投訴。跟手影低左張單、餐牌同埋門口既 Banner (好確定係無寫下午茶唔包六日之類)。
跟住我地各自 Fill 左海關張 Form 投訴,無耐就有海關個邊話跟緊。我同個 FD 都有 TG 同枱既食客,佢地都話收到海關個 Case Number 跟進緊。
最尾個幾兩個月後海關話咩無足夠証據
屌佢老母相又有單又有,一句唔可以透露調查細節就麥柒都唔講。間野到而家都仲係呃緊人

巴打可以開名嗎?等我地都可以留意下
個個屌買家係咪痴撚線

你話買家睇錯就話唔岩姐

賣家擺明昆鳩你錢

騙子唔屌,屌買家

被騙的那個比騙徒更混帳

可憐之人必有可賤之處
見過個廣告 果時心諗平咁多 ? 但無買
班海關會揀野來做嫁,有次我同個 FD 星期六出街,見到間鋪頭大大個 Banner 寫住下午茶幾點至幾點同幾錢。咪入去食,入到去個餐牌都係寫住下午茶優惠。叫完之後佢出左張單,但個價錢貴勁多,我同個 FD 就問個職員,個職員就咁講左句六日無下午茶,咁我地都以為自己眼大睇過龍,睇返個 Menu 又真係無寫六日無。對面枱有另外兩條友都話中左伏。講講下我地就交換左 Contact 話各自去海關投訴。跟手影低左張單、餐牌同埋門口既 Banner (好確定係無寫下午茶唔包六日之類)。
跟住我地各自 Fill 左海關張 Form 投訴,無耐就有海關個邊話跟緊。我同個 FD 都有 TG 同枱既食客,佢地都話收到海關個 Case Number 跟進緊。
最尾個幾兩個月後海關話咩無足夠証據
屌佢老母相又有單又有,一句唔可以透露調查細節就麥柒都唔講。間野到而家都仲係呃緊人

開名啦
有D阿叔唔太熟電腦野/牌子名,中伏都唔出奇

不過如果係後生中招, 就真係咩D
見到所謂日本牌子tushiba都知出事
599 3TB?
比正價平左三百幾蚊....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞