黏土人同好區 (25)永遠的YAHOO拍賣

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
日本YAHOO拍賣/mercari
都係嗰幾個二手網同Facebook group

https://www.goodsmile.support/productrequest/
再唔係機會細啲但係可以入紙request搏下佢再版嘅
2021 2018雖然靚,但我麻麻地鍾意硬係唔太鐘意佢地頂帽
請問Y拍嘅話係咪要用Buyee?
同埋點判斷係咪假嘢/殘次品?
未試過海外網購同埋我日文麻麻哋,問得戇鳩唔好意思
記得以前有巴打講過官網有時會突然有少量現,不過上次搵唔切代購就冇咗
巴打想要邊款?我個陣後追都係FB同旋拍等人放出黎,佛系有緣就收
我反而好鐘意頂帽,23年雪初音都準備一開訂就衝
17-21嘅雪初音,最近嗰兩隻我見啲展場有貨,不過東京マジカルミライ同印尼漫展都冇朋友去,得個睇字

Btw新呢3隻都好正
係啊依3隻好正,雪初諗住到時直接官網訂,衝到先行就先行,唔得就等慢貨

中間個隻搞到我想儲返上一隻,仲心大心細緊
最尾個隻似招財貓啲fd,睇埋上色回圖先決定入唔入到

另外17-21個幾隻我都係後追食(少)炒,但儲齊一套好滿足
有強迫症好想齊一套,不過當年有事入唔到17嗰隻就搞到後來戒咗冇再收土人

最尾係呢隻
手機音驚迷樂場初音

同上個月開訂嗰隻白毛初音同一個系列
咁而家有冇買
而家有收返,22雪ミク前幾日先到
感謝巴打,就咁睇我應該pass,個人唔係太鐘意配色

白毛睇下到時現貨點先,手遊入面最吸引我就係白毛
感覺上mercari少啲淘寶佬搵食同多啲listing

Buyee bid嘢慢同埋貴
仲要而家有啲架仔見到buyee account會唔肯賣

23年真係冇興趣 反而上面圖中間隻灰模應該會買
係 越買就越多儲極都儲唔完
巴打你擺得好好,好羨慕你個櫃
我依家都淨係一路wfh 一路放一兩隻出黎透氣治癒下我
Thanks bro, 我再慢慢摸索下
Btw唔用Buyee嘅話要點寄過嚟?
我仲有10幾隻擺咗外邊,要買多兩三個櫃先夠擺
啱啱無聊數過應該有over 25隻初音
一隻初音已經霸左2隻土人既位
我見Buyee個運費都幾貴, 諗住註冊mercari寄日本代收, 點知佢又鎖IP又要電話認證
你唔係住日本日文又唔叻嘅玩呢個網一定要搵代購

唔講入錢
就算唔講價通常啲架仔都要人message單聲先會俾你買
有啲麻鳩煩見你外國人名或者日文奇怪就會話不安block鳩你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞