臨近30歲 最近識到個男仔 1516唔知點好

265 回覆
76 Like 1549 Dislike
年底快30歲啦
正式拍過7次拖左右,最後一次係3年前散咗
以前我都好幾外向,每個月都去船p,飲酒,一大班人
當中試過畀d大隻/外型唔錯既男仔呃上床 , 但個陣細個 , 唔覺得有問題
呢幾年肺炎期間少咗出去玩,多左留家睇書
可能心態隨年紀變大而變啦, 而家我已經冇興趣去蘭桂芳
同以前玩開既姐妹冇聯絡喇(佢地仍然係成日去蒲)

好 入返正題..

work from home期間識左一個男仔
事緣係跑步,我帶唔夠水,附近又冇補給站,當時天氣太熱,我暈暈地挨住欄杆,呢個男仔就埋嚟俾左佢支水我,同俾一個風扇仔俾我。
之後,我去跑步偶然都會撞到對方,係我鼓起勇氣問佢拎電話,約佢一齊跑步。

慢慢熟落左,了解到佢。
佢性格相當內向,feel到佢好保護自己
可能因為佢細個拎綜援有關..
佢拍拖次數得一次 ,我第一次問佢真係唔相信,佢樣子唔差的~但佢個樣係好明顯冇自信

佢對我好有心,我生日佢會送野俾我,同埋佢都幾多學識
帶我去博物館,隨口都講到好多典故,藝術野知識俾我聽(雖然我麻麻地想聽)

簡單黎講,同呢個男仔出街,係同以往拍拖既男仔完全兩個世界
呢個男仔帶我去行山,去博物館
以前個d就帶我去飲酒

同埋呢個男仔係做公務員,佢唔食煙唔飲酒,放工就自己做運動,標準宅男/連登仔
我做公營機構既,我同佢收入差唔多

我諗我可能中意左佢同佢一齊我覺我好開心,好治癒
問過身邊既姐妹朋友, 佢地話內向男仔唔諗得過,長久落去會悶死我,最尾都會分手
年底都30了,我應唔應該試下同呢個男仔發展?
wfh 識都幾勁
不過我發現佢好似有d社交問題
我試過帶過d朋友出黎,諗住一齊玩一齊行山
但我呢個男仔朋友,係表現得好緊張,唔識同女仔講野既,係話題終結者
我d姐妹帶埋佢地男朋友來,d男仔聊佢傾波鞋,佢唔識
同佢傾錶啊rolex,佢都搭唔上咀
連波馬都搭唔上咀

之後佢就好抗拒同呢班人一齊行山,佢話覺得尷尬冇野講

呢個情況同我家人都係呀,有一次我帶埋佢上我屋企拎野, (因為我幫佢訂野有折扣)
咁我家人見到佢,叫佢食埋飯,我阿媽阿爸係好好客既人
結果成程又係冇講野,人地問佢一句答一句
佢一開口係講埋d嚴肅話題,例如樓價又講以佢份糧,如果家人有大病要醫治,又要供樓 就好大危機

搞到大家食飯氣氛尷尬到
有得返轉頭既野唔怕做
有冇諗過人地係唔鍾意男人
呢幾年好多男仔扮毒撚厄蝦條
因為姜b林家him
以我所知,佢而家儲夠首期嘅,佢有過7位數身家
我咁大個女,戶口都未試過多過6位數

如果有另一半同佢一齊供樓就隨時買得..
其實我好欣賞佢呢份毅力,佢家境咁差都冇學壞,仲儲到咁多錢,我覺得佢呢個人好特別,好為未來打算。
我有同阿爸講呢件事,我阿爸話呢個時勢做到公務員唔算差,壞處係發達一定冇份,一世人就平平無奇。

最重要係佢性格好真,我覺得呢D男仔易D駕馭,唔使驚佢哋拈花惹草又會對自己的一心一意
唔好再扮女仔
以前我對感情當玩
好多都係上完床順理成章拍拖一齊
一齊次次先發覺夾唔到,tum女仔好叻個d好多都係player,背住我追其他女仔
所以7次拍拖都係分手收場
不過個陣又冇特別唔開心
後生玩one night stand好common,我以前圈子大部分人都會ons
我係讀國際學校
一個臭雞搵人埋單嘅故事
假唔假膠都好,
只能夠講,女人30就係人揀你,
唔係你揀人
你啜左佢腳指未
肯定係男人黎

女人邊會寫到咁 包裝到無野
放過人地啦,你地三觀唔一致,人地正經人,你玩左咁耐,根本唔適合
真係好撚癲
睇完只係得一個感覺,就係夠鐘搵毒L埋單
請善用起底功能
膠post都認真討論
所以咪話連登白卡On9多
又要作 但永遠作親頭兩句穿崩
好撚心平時返學讀多d書 搵多幾個人八下行情再出假膠post la
你情場咁有經驗問呢度啲毒撚?
除左屌你係雞之外都唔會有答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞