LG洗衣乾衣機會唔會好易壞?

74 回覆
12 Like 6 Dislike
齋等
唔使搞一大輪晾衫喎
Ching請不要鳩噏,佢嗰四個鐘cool down係完成乾衣程序後等你得閒攞衫出嚟之前間唔中郁下個筒等啲衫冇咁巢,你一乾完衫攞出嚟其實同樣效果
我d免熨恤衫唔cd會巢
咩係oem 上一部西門子成$6000幾 壞咗之後粗粗地買惠而浦算麵係4000幾 其實變頻摩打係咪真係好重要?
我就試過唔CD 同CD完先拎出黎 D恤衫係有分別
不過有個巴打話冇用
當參考下或者試一兩次 唔啱用唔好聽

我多數臨訓前set時間
半夜4點洗完
8點起身拎出黎
洗幾耐都唔關我事
係, 而家洗衫係臨訓前先洗
乾衣最佳方法係掛起喺抽濕機嘅上面 乾好後都唔會巢 直接放入衣櫃
路過一問: LG 二合一、乾衣耗電量如何?
講咗唔該先
晾衫都幾麻煩
屋企有家庭主婦/工人就叫佢做姐
用過乾衣機返唔到轉頭
你乾完都要拎出來掛放入櫃, 我掛起來等抽濕機抽乾再放入櫃 差唔遠
我就唔係全部都掛既
淨係恤衫西褲同出街TEE會掛
訓覺衫底褲你都掛我唯有講句佩服喇

仲未計西褲你晾乾個掛法同入櫃個掛法唔一樣

你慢慢夾撚完D底褲
未打完
你慢慢夾完D底褲同襪開始晾
我已經掛完我幾件衫入櫃
你仲要等佢乾完收衫
由頭到尾只要五六分鐘既事
我覺得洗衣機用remote 係多撚魚
熨衫好辛苦
想問單獨乾衣機係咪都有d衫好巢呢個問題
點做到洗衣舖咁唔洗熨
LG洗衣乾衣機 係咪有智能APP用?
垃圾app,機身可以較嘅options個app都唔齊,係有十年唔會用嘅下載模式,同可以睇仲有幾耐,洗完有通知咁
下載模式係咩意思啊?

睇仲有幾耐,洗完有通知咁 都唔錯啦

最on9係好多細options個app冇得較
就算定頻機過左廠保絕大部分人都唔會整,
通常接親都係洗冷氣機或機尾塞喉要搵人通
窗口變頻加r32種起碼平左電費

呢個係因為香港維修師傅出手費太貴
LG乾衣好巢同太晒時間,淨係洗床單呢d唔方便晾晒嘅大面積物品先會用乾衣功能
電乾衣機做唔到煤氣乾衣機果個效果
我一家三口, 每日平均5KG 衫,
落雨都係全部一次照洗照焗.
出黎OK 乾
用緊西門子 7/4
lm
屋企用緊 基本上一年都未必用到一次乾衣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞