LG洗衣乾衣機會唔會好易壞?

74 回覆
12 Like 6 Dislike
LG洗衣乾衣機好多人推薦,直驅好靜,但網上又有好多人話壞,有冇人真係用過,會唔會真係好易壞?
通常壞過先上網講
一年賣幾十萬部,你話呢
最緊要唔好塞咁滿杉 落去洗

一聽到8kg 就塞5.5 好喇 加埋水好種
咁又係
咁巴打請問你知唔知Electrolux 同LG比點,見價錢差唔多
知道
咁巴打你知唔知部機有冇個位係可以收集d衣物毛碎?
睇size + 求其啦
用落咪又係咁
唔會,部開頂8/5賣咗10年都有,係得頭兩年有一單上過報紙,之後都冇再聽到過

反而三星冇開頂嗰部就周不時都聽到
我用緊lg 洗衣乾衣又ok wor
可能我平時唔會入到好滿
會唔會乾唔哂架?我知乾衣量只有洗衣量一半,咁如果8/5機乾3-4kg衫會唔會乾唔哂,同埋要乾幾耐?
巴打西門子好唔好用?之前睇到有post話其實係OEM機
x2, 傳統洗衣機會一星期洗兩機衫, LG 有乾衣, 就會變成一星期洗 3 機衫
每次跟返標準重量內洗, 啲衫熱撚到 hi hi
唯一缺點, 係乾衣啲衫好巢, 係好撚巢 但唔駛晾衫收衫又真係返唔到轉頭
我個部max 係 8.5/ 5
平時乾我頂盡入一半到
佢個打乾mode個半鐘會乾完,之後會cool down 兩個鐘左右,不過你照可以個半鐘拎衫出黎,係辣手咁解,每次都好乾
係有時懶洗被單床單一次過打爆就唔乾
我都係用lg
佢乾完你唔好即刻撳掣停佢cool down

等佢行哂4hrs cd
會冇咁巢
但係如果洗8kg嘅話,好難等佢4個鐘cool down仲有一半衫要乾
係,我一個禮拜洗三次衫
通常平衫先打乾,唔好處係縮水同巢
佢有個蒸氣去皺會好少少,但係一定無燙斗咁直
咁不如買部抽濕機好過
唔洗晾衫

買部抽濕機關咩事?
咁我終於明部機8.5/5係咩意思

儘量洗5kg算囉
暫時五年幾 咩事都冇
冷氣機又係聽講LG點點唔好
都用緊LG 窗口變頻
電視又係

我只可以講 唯一唔好就係佢個apps 可以再好啲
吓, 原來 4hrs cd 係咁用架 唔講真唔知, 咁連埋洗乾, 即係要返 10 個鐘先夠玩
我都係用LG, 但冇等4個鐘,多數直接拎,有時間咪等1個鐘左右停機拎出黎

拎出黎樣幾下散下啲熱氣就放入櫃
我裝咗個app 唯一用途係知幾時洗完乾完
Remote 又要開咗機先
可能我唔識用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞