點解網吧呢個行業仲生存到?

248 回覆
295 Like 20 Dislike
貓頭鷹計畫
跟住勁大聲播好心好報 好好戀愛
邊有50-60蚊咁貴
定你講緊有得揸埋波個D網吧

最貴最靚個間 aztec 都係 30蚊個鐘

https://www.i-tnet.com/tnets/010301.shtml

戰略高手應該係香港網吧之中成本最高的一間(戰略高手亦是台灣最大網吧連鎖店),據聞成本過港幣千萬(每間計,現在有兩閒分店分別於尖沙咀及銅鑼灣)。電腦以至場位,小食以至飲品都屬一級水平。收費為每小時三十元,是現時香港最昂貴的網吧。惠顧三小時有一個印,滿十個印可獲九折卡一張。(其實戰略高手還有優惠Coupon,詳情可到 http://www.oia.com.hk/aztec/main_coupon_1.html 看看!!)
mk味出晒黎
點都生存到嘅 諗吓班學生屋企可能唔方便 網吧就係其中一個娛樂聚腳點
早十幾年玩信長果個年代好撚興走網吧,
網吧多人到要等位
印象中有
不過時間太耐,廿年前
加上以前太多網吧
又攪自助餐,又盛,價錢亂黎
俾要消失係家,避老母既人去,所以有市場
堅,差啲做過
2000年 銅鑼灣2期地庫新開個陣 戰略高手真係50蚊個鐘咁貴
但個陣野飲野食食免費
點解全間房都係女..
痴撚線 早排去左真係勁撚臭
臭左兩個鐘頂唔順走左

荃灣
Aztec 係好貴,不過好乾淨 任飲野 大量漫畫 仲有火腿芝士三文治任食
好似大陸桑拿,有鬼鼠?
最後一次去網吧都10 年前
D keyboard油林林🤢🤢
想自己一個,好似啲人一個人去睇戲
以前香港第一代網吧仲係叫cyber cafe (果陣叫網咖)
冇預d 人通頂玩成晚
可能係幾個人去一兩個鐘
以而家既講法係去 chill 下?

不過你講得岩,所以最後都執晒
不過成個概念好正好舒服
佐敦有,都唔係旨在上網
你講呢樣野係包渣波同吹加用手打飛機
仆街,比我見到會即走
中學好鍾意去,仲要多數都係同一大班人去,自己一個好少,嗰陣好開心,成日都貓頭鷹,5v5信長
大個咗基本上就冇乜再去過,以前班朋友而家個個都30幾,基本上好多都冇再聯絡,而家諗番都幾唏噓
有房好耐啦,但未至於好似台灣咁有齊設備過夜都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞