移民英國定台灣好?

98 回覆
250 Like 39 Dislike
講得好岩, 我依家係台灣自己開左間公司
主要台灣香港大陸market, 係台灣請左幾個嫁過去既香港人妻
3萬5NT, 再請多左2個28K既台灣人幫班人妻汁得汁尾.打文件阿跑腿阿
香港人妻精通晒國語英文廣東話,三地既客服幫我搞好晒
我就ON99冇咩野做
可唔可以講多啲 台大收咗唔知去唔去好
島仔仲要超多是非
啲人表面nice實際只係打量你
你永遠融入唔到佢地個小圈子
行錯步都仆得街
仲未計遲下支那殺到

英國起碼大啲
玩自閉都無人理
咪又係東亞地方
有撚分別
垃圾地方一個
睇你讀咩啦 it 工程 咪去囉 文商科就算9數啦
篤灰風氣仲癲過香港

舉個例
台灣人見熊貓外賣仔少少唔順超就影相上熊貓公司投訴
eg餐點無放入保溫袋,送遲左幾分鐘,行車期間接單,個餐放左落綿羊仔地台,送餐無著制服
總之香港人聽到會覺得on9兼多餘
但台灣人會覺得世界末日咁款
最慘台灣個邊平台又真係on99去受理
係台灣做野個文化就係咁撚on9

然後fb有張台灣熊貓車手水浸圖
fb條友看圖作文
班台灣人就以為人地敬業咁大雨水浸都送然後打晒飛機話台灣人高質,佢真係好撚鐘意台灣,最美的風景就是人之類
然後個車手最後出黎呈清佢當時已經落左線返緊屋企
小圈子
排外
內裏專制
外人睇到既所謂熱情只係為左打量你
唔係真心想同你fd
8卦又多野講
要係佢地圈子生活就唔可以有個人私隱同思想
總結就柏楊本本書都屌緊既醬缸文化
同支那古代農村無撚分別
打風都仆街啦
台灣洗完150萬都未必有戶籍
搵笨柒
英國你唔買樓
1條友,租sharehouse,超市多選擇又平,就算出街食一樣有平靚正套餐食
打份鳩工拎£10/hr,扣完稅
1個人其實係夠生活有突
下年都唔知會咩事啦
唔只你
佢地根本就係夜郎自大
毒撚扮4條周圍串人
打過機都知台狗唔會聽人講
你順佢意佢都只會屌你垃圾要靠佢先嬴到
經過2019年
成個世界啲牛鬼蛇神真面目出晒黎
咩幻想都無晒
因為扣完呢啲稅都好過係香港打工
每度後生都話想走㗎啦
英國後生何嘗唔係想去美國加拿大澳洲移民
你睇我好我睇你好啫
其實度度都一撚樣閪
日本韓國都係
一係你屈返係外國人聚居地
啲台灣人同鄉下圍頭佬無分別
好撚多是非周圍吹
it香港都一樣好好搵
見ive grad 做曲佬都輕鬆2 皮以上
唔怪得你會鍾意台灣
冇嘢喇
唔怪得你會鍾意樹大
冇嘢喇
習近平武統台灣只係時間問題,去得台灣就要有應戰嘅準備
其實係,d 既得利益者一早插撚晒旗,下下叫你結婚買樓置業即係接佢層樓火棒,上一手(業主)既轉手利潤係你既錢黎

租樓,每個月既租金又係送錢比業主,佢地就被動收入,你就要番工交錢比佢,on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞