移民英國定台灣好?

98 回覆
250 Like 39 Dislike
一定係英
有bno已經唔洗諗
黎次英國試下先?
台灣除非你係港配
唔係基本上唔洗諗
仲未計可能要走多次
又唔會嘅, 但我個人覺得, 人應該先去英國, 學識好多野後, 再去你熟悉同親近的台灣, 會好D姐
已經有會燃仆出嚟示範緊
傻9先去台灣
去台灣不如留香港,十年後無人知台灣會點
投資移民去台灣? 勸你睇下新聞先
一定係英國 BNO visa冇得輸
去英國冇風險咁等5+1入籍
去台灣你冇辦法肯定自己甩到中國籍

仲要驚支那打台灣
你不如你諗下你去台灣做乜嘢先? 打工?
稅係高你講唔住台北 咁英國一樣可以住細城市 居住環境好咁多
細路仔讀書悠閒冇咁大壓力

除左文化相近有咩誘因選擇台灣
選擇移民去生活更加生活質素更差既地方

如果係手足個種叫走難就唔係移民啦
假設攻台/國民黨上台奶共,係咪再走呢,定幫手一齊反抗?
你去捉個有啲見識嘅台灣人,
佢都會同你講去英國

我本身準備入台大,
但嗰幾個月真係好唔慣台灣嗰啲「大小事都化無」嘅風氣
逼你做個凡事包容嘅「好人」
當然仲有其他原因就唔詳細講
反正我就一鳩就放棄學位走咗去英國
英國
台灣交通好爛,天氣又濕悶,又一堆廢老
我畀負皮,原因係咁撚戇鳩嘅問題都問得出
對香港人黎講,而家最難移民嘅就係台灣,佢地已經當咗所有香港人都係共諜。
打死一世工就移英,會創業就移台。
英國稅高你住邊都係高,呢個係事實,唔係點會咁多人逃稅? 我冇否認過英國居住環境好好,小朋友教育係一流,但我原先focus 既係工作,你想搵錢一定要係亞洲,美國除外 。

當香港唔住得人,外移最接近既國家一定係台灣。打仗味走人囉,正如你問個幾十萬居港居台鬼佬都係咁答你,唔會以為打台灣香港會唔封港掛 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞