CUHK Taught Master 2022-2023 [2]

524 回覆
5 Like 5 Dislike
我同你嘅情況係一模一樣, 都係咁樣lock法
冇,用16萬讀social science唔係好過到自己個關
我referee可以填 但其他同大家一樣灰左 係未交得application 就會灰咋?

今朝8收到email話status change
login in 睇翻就見到出左offer
幾耐之前報?
10月頭交application 月尾齊文件
冇交齊都出offer
其實係咪冇乜人報
比錢啦老闆
所以係咁先16萬囉…..其他商科大多數都廿幾三十萬喎
有冇人收倒master of itm interview
路過say過hi
依家讀緊ITM PT
同學仔都係平均做左8年野
入面咩人都有 e.g : programmer , sales , BA , data security , PM , engineering , auditor etc

呢個programme 既competition 都幾大, 因為可以take BA d elective courses (BA 學費差唔多貴double ) 仲有埋 fellowship (批左20 個) , 性價比極高😂

我計過上年咁多round 加埋有大概100 個會shortlist 去interview stage , 最後好似收左48 個
大家 good luck !
收48個
絲打background 好勁?
Background 好廢下😂
2:2畢業, 考左PMP
RSW+ health care related degree
現職都係相關行業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞