CUHK Taught Master 2022-2023 [2]

524 回覆
5 Like 5 Dislike
已報,巴打報左未?
想問下 係咪多數要等之前讀過的院校寄左official transcript 先會安排到interview?
但係讀完都好難一下子比你做manager級,隨時仲低人工過之前

當興趣讀得唔得?
我想問如果冇俾人鎖代表咩
梗係可以,但師兄本身你唔係做呢行?
想問如果讀緊外國distance learning master 有冇得再喺本地同時進行讀多個?
想報呢科但唔知點樣先申請到ugc fellowship
呢科好似好少錢claim 得幾萬
Risk man 同埋data science 會唔會好難入?
有咩科最易申請 我文科嗰啲都OK
咁係因為佢本身平姐
Thx
有冇人報咗risk man 想問開始interview未
我報咗 唔係未截咩?我怕second up 無interview
要1st hon先有得in?
Cu Mssc Social work tg group

https://t.me/+hkfLKZyOtmE3OGE1
想問下cu master有冇咩科係唔需要interview , 定係基本上全部都要
話唔埋

有D話有interview,但報完又無interview,之後出offer
唔係it行業,但business行業都算係嘅(個範圍大
可以,佢肯收你,你肯比多幾十萬學費咪得

但如果咁,點解唔直接係本地讀?distance個d通常本地認受性冇咁高,係易入囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞