[改鞋] 畫咗胡蝶忍上對鞋到

220 回覆
2462 Like 93 Dislike
多謝
分開幾日整,定一嘢 chur 15個鐘?
分開每日3-5個鐘
星期六、日有陣時無約人就會chur成10個鐘以上
當娛樂
好靚
我想問新手平平哋可以用乜嘢畫筆上色
同埋用啲乜嘢hold色?
謝謝
畫得好靚~讚!
容唔容易刮花甩色
畫筆我都係用30蚊一枝嗰啲
只要唔係街坊文具舖5蚊枝嗰種,其實都夠做
Hold色就靠最後上coating,search angelus finisher就有
如果成個橡膠中底改嘅話
鞋頭鞋踭著得多會花
其他位比如鞋身我就未試過甩/花
負評正傻西
好靚
我唔鍾意鬼滅 但你畫得好撚靚
睇成品之前完全想像唔到點樣可以畫個動漫人物上對鞋而又唔尷尬
Cls
洗鞋用清水 梘液
係咪唔可以輕輕擦
多謝
只要揀啱鞋款,構圖擺位唔好咁求其
好多時都唔會話好突兀
水+洗鞋液比如Jason Markk
用佢嗰種硬毛刷正常力刷都ok
只係唔可以掂酒精同溶劑
off topic 想問樓主
最近係街見到有個男人對nike 好靚,係麂皮,鞋帶位唔係正中,係側邊斜上去既,有無idea 大概係咩款
資料太少好難諗
會唔會有有無外露AIR、high / low cut、個剔大細同點擺呢類補充資料
Or畫一畫個大概外形

一時淨係諗到Air Footscape、Air Shake Ndestrukt叫符合
有對iSPA React就不織布咁嘅料

仲有對扭曲咗嘅女裝AJ1,但我唔記得叫咩
都係經過見到佢等緊人
大概望到
low cut,啡色,個tick 中size (比footscape 大少少),方向都係一樣

footscape 係有d 似既,但係我又搵唔到啡色
同埋有機會唔係麂皮

多謝巴打
無乜頭緒,sor
Air Footscape Woven有啡色有麂皮但佢無剔

呢對就普通皮,但剔一樣細
唔緊要啦巴打,我都係想睇下有無頭緒

btw 我發現我好早就follow 左你ig
多謝支持
希望你會搵到對鞋
呢排除左xc-75 之外都無咩邊對kick 到我
本身個人唔sporty,又唔會著sports wear
而家都係睇d suede boots / chukka / loafers / driving shoes 果d 多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞