傢居站訂造傢俬有冇伏?

48 回覆
0 Like 7 Dislike
石搵石佬做

櫃度完就訂

香港人好多訂下牆身櫃就當裝修左
雲石公價幾錢左右?傢居站報$900/尺,做下邊嗰條都差唔多一萬…
我就唔知公價幾多,我試下分析下

當我自己搵人做

整個木殼,裝埋 1工
雲石黎到黐埋,打磨埋 1工

你預呢啲小野搵人黎搵人做一日貴少少,預鬆啲當$2000 ,呢到純人工都$4000,如果設計公司就可能本身有師傅,就可以慳返$1000左右

仲未計你運輸,買料

木料我當你$800應該搞得掂
運輸唔知你啲雲石點黎,你自己預

咁你自己計下。 成本價就咁多, 人地賺你1萬合唔合理囉
搵設計公司做最安全
傢私舖未必同你收口,自己度尺買料9成唔準,想要效果好,唔會訂到落黎又執呢執路,最好搵人設計好,有師傅跟好先收貨
Simplylife 黑店唔洗講,淘寶啲傢俬好多都靚過佢多多聲

利申:我冇淘寶傢俬
你要搵師父做埋收口喎,就算訂櫃都一定兩邊同上下留返起碼2吋唔會做盡,要現場做收口冚返住條隙。

另外你有冇睇過啲面料,傢俬店我見九成以上都用防火板,出嚟效果好多時都好港式,未必係你想像中咁
就算訂櫃都一定兩邊同上下留返起碼2吋唔會做盡
我都覺得好神奇
訂造但係唔貼係咩玩法
(佢哋怕做到啱啱好,到時爭少少入唔到,有extra cost 好麻煩)
你果間問題,正常係貼哂, 佢會去你到,度下你牆同地下啲平水企水

靚果啲通常預10mm 收口,黎到現場線, 如果粗野,又或者你屋企啲牆身同地下離晒大譜,就跟一條25mm既收口條黎到線, 最後剩返1mm至2mm 罅,打填縫膠就起貨
老老實實有冇邊間好推介

自己度,淘寶訂落黎裝
我都想玩下
不過怕有木蝨就仆街
因為一件玩具全屋收皮實比人少爆
CORS
料同設計都靚 而且師傅現場裝會幫你收哂口
但就真係貴 home-square 有現鋪
有冇巴絲試過美森?
上去傾 講到咩都包咁
其實大家覺得呢啲櫃,傢俬舖賺你幾多先合理,唔係你地純粹用價錢比較,永遠淘寶贏

傢俬鋪: 要上門度,包運輸,黎到裝, 包有咩事售後服務, 公司要賺, 做果班要賺

自己度: 自己搬,自己度,出事自己硬食, 懶叻度得fit果啲入唔到就成個櫃掉得,但可以慳返公司賺果筆

跟我果個人做做下突然消失,好似孤兒仔咁不停自己打去hotmail 跟同嘈,之後先話條友無做,又唔講邊個人會跟,度尺度到錯鬼哂,講到明衣櫃做上天花板,做出黎有成一條手指長既gap, 之後又嘈左好耐先求其整個框封左個gap

利申:親身經歷
我用呢間訂廳房櫃,服務幾好,不過價錢偏貴少少,可能我唔識講價
真係想問邊間好就入Facebook 既傢居裝修group 睇人推薦
好多人會分享自己成果或提自己既疑問
係咪有3D圖?跟得足唔足?
有,佢話改到滿意為止,覆得算快
衣櫃幾多呎,最後埋單幾錢?師兄介唔介意分享下3D圖同完成品

心思思想訂,但又擔心佢喺香港冇人跟會爭咁啲
我未裝好,唔知質素點,電視櫃c字櫃床櫃連床通通加埋六萬
如果指明要收口要另外加錢
個人理解係認真少少裝

因為我聽到裝嗰陣時有個師傅屌另一個
大哥你唔好咁求其
陣間我收唔到口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞