傢居站訂造傢俬有冇伏?

48 回覆
0 Like 7 Dislike
因為裝修訂造電視櫃及衣櫃設計比較特別,怕搵師傅造唔啱心水,上網搵大公司主要都係家匠TMF同傢居站比較多分店,前者報價比較貴,但上網又見唔太多人有討論傢居站

大家有冇以上兩間既中伏經驗 或者喺香港訂造傢俬有冇用過又冇伏既推介?
中過伏?
咁訂造傢俬應該搵邊間
無 連登仔咩都話垃圾
除非搵到幾萬蚊做個櫃果啲先唔會負評
TMF, simply life 公認黑店
訂過床
無乜野
正正常常
設計比較特別除非自己有木工底識改識執,如果唔係通常開你天價因為傢私舖會預第一套櫃收皮要再訂

大舖計家匠傾野算有紋有路,傢居站你當裡面好多間舖仔合埋一齊就得,一係試下去靚靚屋問包你有新體驗
facebook 廣告見到有間 冠品高端定制,好似大陸野嚟,又有冇巴絲用過
幫推
我都想知
中國訂算啦 何必比人搵多筆
Simple life都幾靚有啲
點樣特別法,介唔介意share 下
我都揾緊訂造傢俬,求各位巴打推介下
幫推
我中過伏, 係荔枝角果間訂造過一個衣櫃
果個謝師傅度完呎造出黎兩邊都有2-3寸空隙, 屌啦聲咁叫訂造?
然後拖左大半個月俾返修口條我, 仲要唔包裝
最後我自己淘寶D膠條搞掂

從此唔會係香港訂造傢俬
大陸料淘寶貨但收貴你十倍, 根本當你水魚咁劏
聽D連登仔講咩香港傢俬鋪會幫你QC, Q你老母咩
同直接淘寶買/大陸訂既中伏機率跟本一樣
哂既時間心機都係一樣, 只係屌大陸人同香港人既分別
直接屌大陸人可能仲比較爽
伏就間間都有機會伏
全部都大陸廠做
對圖唔清楚唔小心出錯就GG
要搵就搵間有鋪頭
會出圖覆尺同收貨先找尾數既,或者出左事肯做埋手尾既
同埋都係果句,個個人標準唔同,你放大鏡咁睇一定唔會滿意,唔係出大問題有時侯9分都要收貨啦

利申做緊傢俬鋪
從來未聽過有一間係好
香港地搵裝修傢俬真係慘過食屎

類似呢種設計,上網搵好多訂造櫃既例子都比較普通,做唔到呢個感覺
你覺得特別既地方在於邊到

凌空吊?
電視機洞?

其實你呢啲自己比尺寸大陸廠做落黎咪得
下面嗰條方要做雲石/石材質地先做到個感覺,但係好多香港訂造櫃既設計都係用雲石面皮/直接用木材造
下面果條咪仲易就咁一條正正方方既野,整個木殼,跟住落旺角簡色,訂條L型既雲石吸落去咪得
垃圾公司千祈唔好幫襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞