[推到完場]第40屆香港電影金像獎頒獎典禮 即場討論區

1002 回覆
37 Like 8 Dislike
佢仲肯去影相都算係咁
唔怪得咁耐都唔講邊個司儀
佢喺觀眾心目中已經係影帝
調轉嚟諗,咁咪可以有多啲時間畀得獎者講心得同感受
冇司儀都唔係問題嘅 奧斯卡有幾年都冇司儀 流暢/唔尷尬就得
係冇大型開場我有啲失望
好垃圾,點解個典禮可以差過金馬咁多,舞台7,視覺設計7,logo求其
不過Mirror跳唱可能係opening?咁都ok掛,希望同電影有關係,唔係淨係sell mirror
唔該樓主整理
係喎 首歌未推出?
【netflix 美國女孩前傳】阮鳳儀導演《姊姊》
https://lih.kg/3071510

美國女孩無獎
天理不容
多謝大家推post
牙will好型
上星期睇試當真謝票場, 游學修收收埋埋咁講金像獎除咗鏡仲有啲嘢睇,
懷疑會有試當真skit
留名希望王丹妮拎新人
冇計 台灣金馬係華語電影殿堂但係近年金像獎喺爾生帶領下質感都有提升
成件事好隆重,雖然近年係俾大陸打壓,但成個舞台主視覺,表演安排,流程都係好高汁。每年都會去欣賞下台灣3金個logo同舞台設計
不過咁樣比又係唔公平既,香港根本唔重視呢啲野,大學都無幾多呢啲科,讀都係讀屎片,除左金融之外真係好狹窄。要不是有外國留學個班人返黎貢獻下,真係食得屎

師兄識貨 台灣嗰邊每年啲主視覺真係好靚 舞台又揼本設計 只能夠講話嗰邊media同design人才濟濟 香港得好少人有心做 希望遲啲會越嚟越好
哩年真係好靚
近5年設計屆興「手寫字」
希望41屆唔好跟啦
好過張叔平個妖婦先
台灣每年都有「新一代設計」,全國大學設計系會比賽,搞一個超大型公開既展覽,評審老師會逐個俾分。

設計啲野睇落真係又時尚又高尚
同埋而家大陸勁既節目都開始似似地,開始識咩叫品味
香港design人才係多嘅,只不過話事嗰個都係老細而唔係Designer
lm
私心好中意鍾雪同柯仔 好想佢地拎新人不過王丹妮表現真係好出色 點都好今年真係好令人期待
出左仲點引你地睇live
梁仲恆扮蘇華偉 佢哋點鬥
凌文龍2.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞