反修例中槍「健仔」與3男子北潭涌巴士總站被捕 擬乘快艇前往台灣

390 回覆
52 Like 315 Dislike
點解唔搭飛機?
痴線 喺巴士站被捕就想屈佢偷渡多一罪
船都未上 境都未出
黃屍一路都低估差佬碟報能力
應該可能性好低
非法入境台灣 佢地自己都要扣查 同埋違反防疫規定etc…. 唔會直接趕
呢個時候成功左 其他人可以幫手出個聲明
話已經抵達台灣東沙,等消息傳到成個台灣都知
等台灣政府有壓力,唔趕人走
好黑暗
我早兩日都去過北潭涌巴士總站,請拉9我
80億唔係白用的
咁上到庭都係要話行山架啦
唔通話自己著草咩

法庭本來就係要without reasonable doubt先入得罪
依家法庭成日9入罪係抵比公眾鬧
你笑9鬧法庭既連登仔只係會令少左人鬧法庭
你係咪想咁先
碟報通緝犯能力都差就死得
明明呢啲就正正最需要有黃圈,但往往我地養肥嘅就係班餐廳同手工藝品。運輸,物流全部都係人地條針

唔係話黃圈唔需要餐廳,但得餐廳呢啲行業真係冇咩用
Cctoy精英
點解國際線啲手足收我地咁多錢唔照顧人?
坐大飛走就只有台灣可選擇
其他都太遠船唔夠油去到
行你老母咩
好簡單,走佬嘅艇邊有黃色經濟,全部都係黑社會嘅人。人地一早知道係後生上船直接報定狗等收錢
無正式入境台灣,台灣唔當你係人
應該係告「沒有按照法庭的指定歸押」
喺台灣有passport 可以轉飛英國?
唔係拋句without reasonable doubt就得,你諗抗辯理由都要睇下手頭上有咩證據、你自己俾人告緊啲咩

如果係告Cap.221 9L,不依期歸押本身已經係犯罪,冇準時上庭已經夠做

如果告重啲eg老妨,咁咪睇下例如蛇頭有冇作供、佢地有冇俾人起到啲咩交易紀錄、佢地既通訊紀錄等,話行山都唔見得有咩作用
佢係通緝犯呀
你理得佢去行山定wargame呀
係咪得你呢啲智力既人會笑法庭呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞