想移民去英國重新開始做人

299 回覆
558 Like 97 Dislike
bno?
30萬可以落地先做係咩意思
香港開離岸要50萬港紙以上

錢唔夠就先係香港開citi global wallet兑英鎊debit card用住先,再另加cash,落地頭兩日即刻去銀行開户

但無住址證明有時會比較麻煩
精神上支持你快啲移民
留多一日喺香港
人都癲
搞乜得咁少錢
成個準備過程大概要幾多時間?
TB test 由book期到收report 2星期
BNO我online交齊文件5個工作日就收到apporval
你有visa基本上可以即刻買機票, 最快可能即晚都有
英國而家係香港開銀行戶口快就一個月慢就3個月
airbnb你到左英國先book當晚都仲有, 想價錢好d咪一星期前book定

如果你身無一物既, 大約一個月左右準備就可以出發
好有用
移民英國一年,你問我答
https://lih.kg/iqwnfS
其實15萬未必夠,除非佢已經搞好曬簽證,NHS果d費用….
想問NHS 個邊medical expense 點計?
要blood test 同長期服藥 係未都要俾 外國人價?
睇樓主第一個post 啲問題同啲回覆就知樓主係超級伸手黨
你去到咩都要問人唔自己搵料你點生存
Lm
Blood test免費,藥每款£9.35(大概)
比起啲單單打打掃興comments
師兄你真係高質好多倍
唔明啲人做咩成日都咁hostile
Post主問問題 唔鍾意其實可以唔答
下下單打又唔係答喺度spread negativity
多謝師兄你用行動去詮釋「守望相助」
好人一生平安啊你
澳洲呢
唔係可以過咗去再繼續還咩?
唔介意用HSBC可以香港開One户口再免費開英國户口
冇最低結餘
樓主問嘅嘢100% Google搵到
而家狗沖啦

四月又會有花粉症
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞