想移民去英國重新開始做人

299 回覆
558 Like 97 Dislike
用半年時間,做準備同申請。最好下年四月過黎,咁天氣就會係進入summer ,至少有半年天氣stable 好多。
半年時間準備,包括申請Visa, 照肺, 賣股票, 銀行野, 學下D 新技能 (煮野食,聽下多D英文)
有啊
唔好諗住去個新地方就可以重新做人
移民唔係投胎
倉鼠都養唔掂 咪搞啦
本身有車牌好好多
好快會pick up同易搵工
因為有車牌可以做送貨/Uber?
伸手黨到咁
連BNO攞唔到MPF都唔知

唔建議自己移民
好有心
餵埋入口
其實重點係唔好同八婆親戚來往
搵工多啲選擇
住可以搵啲遠少少嘅地方
有車搵咩工都方便好多
特別中線城市
揸車廿分鐘,搭車隨時個半鍾
多謝咁多位解答
學到野
其實係,過到去就要靠自己,唔好下下要人幫自己一個走就要獨立,自己搵資料研究下,咩都自己決定唔好太過依賴人,大家係好心既等樓主自己搵資料,唔明先出post問,如果唔係到時有咩事冇人幫到忙佢就企左係到,講移民好簡單但唔係事事都咁順利,條路永遠唔會好似你所想咁走
係咪專業,有冇伴,英文識唔識,唔係香港人覺得好個種喎
三樣都冇唔掂 黎到舒舒服服含撚啦
撈份計時薪既藍領take home salary實搵唔番你個數
借盡得五倍,計你拎得到老強
你起碼有多個伴有資金支撐先勉強買到一房
球零兩球買到既地段 我敢講你搵得到時薪工最盡得12鎊
畀你做到有女有樓 一樣係黎生
除非你係月薪或者斷job計本身三行個D
以上只係講緊同吊命相關既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞