老婆反覆感染念珠菌,有乜計?

310 回覆
40 Like 125 Dislike
綠汁閪窿咪再診
係咪屌完走去用水沖吖痾尿就得唔駛沖
做愛前你要洗一洗賓洲,另外亦有可能係隻dom唔啱佢 發炎
巴打睇緊啲個衰婆
起碼2-3個月先啦
扑完記得叫佢飲多d水
瘋狂去痾尿
佢信咗佛
食免疫蛋白球/初乳,斷尾work過益生菌
女生波仔任我㩒
間唔中用稀釋漂白水洗洗佢
1.換囇所有底褲,去M&S買白色1set5條嗰啲底褲,你預1個月換一次先,有改善先3個月換一次。底褲用滴露手洗,唔好放廁所晾乾,每次著之前用風筒最熱風吹一次,等佢涼咗先著,有念珠菌嗰期係會有好多分泌,可以用抑菌護墊先,每1,2個鐘換一次。
sex toy情趣內衣掉得既可以掉,唔想掉既浸滴露5分鐘然後用水沖洗(比例跟衣物/浸浴都得)
2.你同佢一齊睇醫生,睇婦科+種菌,寧願貴都一定要睇婦科,一定要等有結果先用藥,我試過幾個醫生睇我都話係念珠菌,種咗菌又話無問題,最後睇婦科先知係細菌感染。
3.等結果嗰期可以用滴露洗外陰先,唔洗好多滴露,跟佢浸浴嗰個比例就可以
4.食女性益生菌,iherb fem嗰隻,一日2粒飯後食
5.食cranberry supplements,iherb跟最多人買嗰隻都得,一日三粒飯後食
6.呢一個月著裙,唔好著打底褲(記住個目的係通風)
7.飲3L水,平均分開慢慢飲(目的係多啲去廁所沖走啲菌)
8.呢個月停任何甜野凍野(壞菌好鍾意甜,唔食甜可以餓死佢)
9.盡量早訓保持開朗

利申過來人,因為同屋企人一齊洗衫傳染咗俾我,本身自己係好注重私處衛生,無諗過咁都中,不過依家已康復同埋有一段時間無復發過
契家佬碌鳩有毒
我無諗過自己條底褲都會出事,我平時啲底褲撈埋其他衫掉落洗衣機洗。

佢之前嚟m個幾日先用女性清潔液,感染咗念珠菌無用啦,醫生有叫用清水洗夠啦。
[member]要sex 唔好用口幫佢
口交係好污糟好容易令到女[仔下面感染
要插入嗰陣無論係手定條J 都洗乾淨先啦

ex 曾經都係成日發作 好辛苦嫁/member]
用抗真菌藥膏搽西
1.換囇所有底褲,去M&S買白色1set5條嗰啲底褲,你預1個月換一次先,有改善先3個月換一次。底褲用滴露手洗,唔好放廁所晾乾,每次著之前用風筒最熱風吹一次,等佢涼咗先著,有念珠菌嗰期係會有好多分泌,可以用抑菌護墊先,每1,2個鐘換一次。
sex toy情趣內衣掉得既可以掉,唔想掉既浸滴露5分鐘然後用水沖洗(比例跟衣物/浸浴都得)
2.你同佢一齊睇醫生,睇婦科+種菌,寧願貴都一定要睇婦科,一定要等有結果先用藥,我試過幾個醫生睇我都話係念珠菌,種咗菌又話無問題,最後睇婦科先知係細菌感染。
3.等結果嗰期可以用滴露洗外陰先,唔洗好多滴露,跟佢浸浴嗰個比例就可以
4.食女性益生菌,iherb fem嗰隻,一日2粒飯後食
5.食cranberry supplements,iherb跟最多人買嗰隻都得,一日三粒飯後食
6.呢一個月著裙,唔好著打底褲(記住個目的係通風)
7.飲3L水,平均分開慢慢飲(目的係多啲去廁所沖走啲菌)
8.呢個月停任何甜野凍野(壞菌好鍾意甜,唔食甜可以餓死佢)
9.盡量早訓保持開朗
10.喺街去廁所自己拎紙巾,去廁所之前消毒雙手,唔好坐廁板,掉張紙巾入馬桶防止佢淺水
11.唔好用有香味紙巾,去小便印乾,唔好向前向後擦

利申過來人,因為同屋企人一齊洗衫傳染咗俾我,本身自己係好注重私處衛生,無諗過咁都中,不過依家已康復同埋有一段時間無復發過
試下用1:99 漂白水🙏
支那仔
好仔細多謝絲
去驗下咩念珠先
念珠有好多種
西醫多數開大路藥
但其中Candida glabrata最難搞
最緊要對症下藥
中左Candida glabrata食 fluconazole係冇撚用
戒糖,認真。可以既話戒埋碳水,一段時間即好
原來你老母個契家佬係叫老王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞