老婆反覆感染念珠菌,有乜計?

310 回覆
40 Like 125 Dislike
著純棉一次性底褲(萬寧有)+iherb益生菌+飲多d水+扑完野快d屙尿
想問下有無個樣可以睇吓,見過有幾隻唔太敢亂咁試
唔係啊,係膠囊嚟,iHerb打初乳就搵到。
檢查下衣原體
係咪樓主你本身有糖尿?
男性精液糖分太高都係成因之一
咁唔掂,呢個係超級重要嘅嘢
要push下佢灌水
勤沖洗,用滾水洗底褲,如果長時間外出就請老婆多換護墊。

飲食方面要戒甜,另外可以食有Lactobacillus嘅益生菌,唔係每款yogurt都有!要睇清楚! 唔想煩就吞丸仔。

你都要check下。未斷尾都盡量唔好有性行為啦,好易反發。
外觀濕夾緊~

搞前飲水兩公婆沖涼搞之後去廁所小便
平時食益生菌
男嘅女嘅私處濕乾淨啲
唔好著底褲
不要戴袋好尻笨
碌尻鋪滿念珠菌

下一句唔係
“醫生幫我醫鳩痕”咩?
你老婆好淫
我都有買萬寧個隻 因為有蔓越莓
食左頭兩日已經冇痕
佢每次只需食15日
咁應該過左夏天就得
買個烘衣機會唔會好啲?可能內褲果啲上面一路有菌
驗下血糖睇下有無糖尿
終於見到智者
你都好大機會有,但好少對男性好大影響所以如果你有,又唔理,又行房,只會令對方不停翻發

一係隔幾幾個月都唔好做 你洗得徹底乾淨啲

又或者佢睇醫生,你最好都睇睇,大家一齊食藥,同等佢完全好番,穩定番先再做

平時盡量保持下面乾爽,少攝取糖份,少著緊身褲,一定要著純棉底底,舊果批要換晒佢,洗底底最好搵滴露浸下

補充多啲陰道益生菌 蔓越莓 生活作息要定時 唔好捱夜 保持免疫力強就無咁易番發
飲多啲水 唔好忍尿 搞完去廁所
食藥只係當刻殺晒細菌

食益生菌同蔓越莓
日常飲多啲水
扑完嘢一定要痾尿同清潔
嗰閪唔好過度清洗 有時感染未必係唔乾淨而係嗰閪嘅ph值破壞咗唔平衡
啲人話女仔係唔需要用女性清潔劑洗閪 用得多反而令嗰閪失去自我保護嘅功能同影響ph值
我就扑完嘢同嚟m多血先用 平時用清水洗 同埋淨係會洗外陰

感染期間著嘅底褲最好dum晒佢 就算洗都未必完全洗走到啲菌導致反覆感染
感染期間一定唔可以扑嘢 就算食晒藥感覺似好返晒都最好隔一兩星期先
扑嘢有機會將念珠菌感染到jj度
但男仔感染係冇女仔咁明顯 大多數都係jj有念珠菌但冇仼何表徵
之後每次扑嘢就係互相傳念珠菌 交叉感染到沒完沒了
同埋你都要jj保持清潔

利申 以上係我會做嘅嘢 咁大個女試過一次念珠菌感染 之後冇復發
呢個係尿道炎喎Ching
繼續睇醫生
之前台灣有單下體抓癢 但未做過愛 唔知咩咩症
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞