兩年前接火棒 前東九居屋王淪銀主盤 現845萬放售 單位直撃

106 回覆
91 Like 9 Dislike
全部樓要乘哥住過先可以買?
果然係on 9 先會用呢d價買居屋,最後又on 99 地變左銀主盤
個前業主真係
可能係白居二水魚
本身買2手居屋都要驗腦
另一邊廂

[頂層唔計] 個別居屋逆市創新高 小西灣富景花園補價3房818萬破頂沽
https://lih.kg/3063937
中大地產仔又係時候介紹佢出場
屋苑折扣率44%, 先補150萬
即是房署時價估只有300多萬
上手業主食左成600萬溢價
我都唔明,出得起呢d價錢買仲係咪居屋合資格人士
擺明炒幣破產先變銀主盤, 連登AA個個供滿晒,香港樓市繼續GOGOGO,一定係
【千萬居屋】黃大仙富強苑3房自由市場1000萬成交 創東九龍居屋新高
資助房屋成交
21:59 2020/12/23

雖然疫情影響樓市反覆,惟二手居屋市場再錄高價成交,當中東九龍居屋已補地價樓價首度衝上千萬水平,居屋富強苑位置坐落富美街8號,鄰近港鐵樂富站,富強苑配套上亦近知名商場的樂富廣場。

黃大仙富強苑創東九龍居屋新高價成交,單位為F座高層2室,實用645平方呎,3房戶,向東望開揚景,近日於自由市場1,000萬元易手,呎價約15,504元。原業主於95年以142萬元買入。

呢間點算
咁真係唔老嚟喎,乘哥住過會冇老婆順便借位介紹呢位中大地產仔
係咪fake news 點解香港買樓會輸
公屋梗係抽綠表, 300 萬買600呎新樓啦
除非間公屋好垃圾, 周圍有白卡佬, 先要急換
邊有咁易抽
認真答,
呢類唔似無錢供; 似離婚大家唔肯供落去。
600 中未補地價, 仲有買家交公屋出黎or 中白居二. 慢慢等啦
咁咪繼續住公屋先
現銀行叫價僅較購入價高約2.3%
一千萬大把選擇啦,on撚99
層樓幾多年前起好,廿八、九年就不了,買完要再俾大維修不如買全新好過
呢個價買到skw 海景3房啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞