原來基督教可以容許人破壞婚姻 有老公去做雞 搶人家產打官司離婚?

73 回覆
12 Like 21 Dislike
即係點呀巴?
未完!
個老公寫左個女人名
所以有佢分
牧師吞人層樓都仲得呀!
搞人老公/婆好小事姐,上帝既考驗嚟
老公大佢10年, 得佢一個女人, 錢都可以唔要比晒佢
但個女人就要打官司離婚要晒D錢
我眼殘,以為成個家族都有份夾錢
大陸有婚前財產,
同埋你證明到其他親戚俾過錢 咁佢地應該有某個%業權
A1. 印尼係民主國家

A2. 印尼好窮

A3. 民主國家都好窮

A4. 美國好有錢

A5. (3)錯

B1. 國家命換成基督徒

B2. 民主換成基督教

B3. 有錢同窮換成好壞

邏輯演繹上,或者講法上有商榷之處
係有分借錢投資
同姓同一家人, 邊會諗到個老母搞D咁既野
Jm9?
揾緊佢個女, 你識唔識?
唔識法例
但而家香港人喺香港離婚
支那啲資產應該唔關事?
中國啊,大陸

大陸意思,自身祖國主要領土部分,例如沖繩人叫日本本島做本洲(mainland japan),如果閣下唔覺得自己係中國人,千其唔好用大陸(mainland china),相反叫中國做大陸=自己身份認同係中國人
你係中國人?
打緊官司,你仲post晒d野出黎,對個大陸婆好有利喎。
根據你文字,完全無提及佢個女點參與呢件事
或者你未寫啦

但就上文,完全無一項係個女有份促成、參與、比意見呢件貪780萬事,可能佢都想貪錢,但若果佢無「主動出擊」,你無端端開埋佢個女個人資料,叫株連、叫連坐。

若果佢個女真係咁不幸係完全無覬覦呢啲錢(你唔可以排除呢個可能性啦係咪除非你識佢),你呢啲叫扣帽子。

我客氣啲講啦,都唔係咁好囉。個人意見啫。

雖然我睇到你寫既都好不齒你所講果啲人同某教既行為。
有咩賤得過搞散家庭?
係,寧教人打仔嘛
同宜家果件離婚分完錢,之後又結又離又分多筆
香港婚姻都on99
塊地響大陸,佢婚證係大陸定香港先?佢婚證係香港都申請唔到凍結內地資產。即刻賣撚左地分埋錢都得
神父好多同sleepy joe一樣
無人知咪唔關
有人知就關㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞