原來基督教可以容許人破壞婚姻 有老公去做雞 搶人家產打官司離婚?

73 回覆
12 Like 21 Dislike
事件主角: 戴玉萍

佢個女: HO SIUWUN

戴玉萍30幾年前係大陸嫁黎香港比宜家佢同鄉老公,生左個女係香港定居。
咁佢老公想當年就係鄉下買左塊地,咁3年前左右就賣左分到7百幾8百萬。
咁佢老公個阿媽就話不如家族全部一人90萬分左佢啦,雖然地係佢買,錢都係大家夾份借出黎先買到。
咁佢老公話好既,孝順好仔,但戴玉萍就唔甘心要分錢,同老公嘈,話我地2個加埋先分得180萬唔濟,要要足780萬。
咁佢老公當然想屋企人好,就話自己90萬都唔要,比埋戴玉萍,希望佢唔好嬲。
點知戴玉萍變本加厲,話自己有份捱(個個大陸女人以為生左件就叫付出過,職業係清潔,唔好同我講佢有錢出買地。),要離婚獨吞780萬,咁就開始搞離婚官司手續。

就係呢個時候,遇上左位耶撚傳教,帶左佢入教會。
個傻仔耶撚就聽戴玉萍講故仔講到以淚洗面,好慘咁,同情佢。
(以淚洗面原因係,個老公日日返工好夜先返,無乜見面,又嘈住佢訓覺)屌我心諗,為左養你同打官司,做野揾錢仲要比你話我嘈住你訓?起身煮飯比我食未?
講講下未離婚就同個傻仔耶撚撻著左,背住未離婚老公係出面比第二個男人屌。
HO SIUWUN知唔知你老母出面比第二個人屌緊?
唔係好想知 關我地咩事?
咁住事到如今,離都仲係未離到,家產又未分到。
傻仔耶撚就放棄埋自己家庭率先離婚成功,等個女人。

蚛蝈人真係好可怕,為左搶家產,先搶自己老公錢,再搞人老公。
到時又分多份家產。
如果有証明佢未離婚搞出面第2個男人。
係咪可以780萬分都唔分比佢?
我未打晒
唔小心PO左
做雞要光明正大
如果連登仔有人識HO SIU WUN ,
記得大膽行上去問how much
你老豆?
呢d男人家事姐...
btw唔好再抵毀大陸女人
read my name
無證據你寫乜都得啦
有證據,準備上庭先用。
明啦,780萬喎屌
人格問題
耶撚話主會原諒佢地。
所以食人老婆教人離婚。
信基督教就殺人放火金腰帶
儍仔耶撚係你邊個?
之前有個Post都話做雞無錯
基督教都出到林鄭同管浩鳴
有咩冇可能
可以,通姦唔犯法,但可以唔洗分身家
「法律撚」其實想同大家講,通姦同分身家係無任何關係
https://lih.kg/544631
老公諗法好正路,全村人夾錢買地,賺到梗係要分,個女人就貪心。
死老雞搞咁多嘢摷晒皮咁真係核突
令我對耶撚反感既人
講一套做一套
有老公做雞呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞