林嘉緯真係好勁

292 回覆
255 Like 10 Dislike
職業球員體能體格贏幾條街
本身已經係賣技術唔賣體格既林嘉緯
仲要高峰已過
上場對鐵聯都可以身位贏人9成
只要食住個位就掹都掹佢唔跌
真係冇得鬥
巴打講得好中肯 雖然啲人話周偉傑打人球品唔好 但係當年白頭佬嗰種震撼真係前無古人後無來者 到而家拍咁多片推廣本地波 icon地位真係無庸置疑
不過職業球員嗰段唔完全同意巴打講法 始終小型球注重細緻度好多 未必個個職業踢到 標準流浪嗰幾個梗係踢得好 但你睇今年基南馬踢成點
如果標準少左嘉緯可能已經輸左俾鐵聯
我個comment apply 落華人球員 可能會好少少
外援普遍黎講腳法粗D
而本地華人踢得職業場區球員,腳底好少會係差到無譜

以佢地個體能 , 每下傳控既精準度 ,同埋做決定既速度, 埋身既強度速度,
稍為適應返果種無越位既踢法, 喺香港石地世界已經可以好勁
鐵聯有個係之前剷人個仆街
陳耀麟 鄭力華等等
閪人一班
https://youtu.be/Cja6e2IU2J8
呢段先好似係代表作
對面陳耀麟蕭俊銘鍾偉強黎洛賢全部都唔係佢嗰皮
都已經唔係今年啦,基藍馬睇幾年都唔知做乜仲俾佢出黎踢
基礎體能, 身位,控傳職業級係勁,睇係睇得爽,成場係猜住黎踢,但明顯無左林嘉煒都唔知點入波
有時見到啲黑黑實實,踢落幾勁,個樣有啲印象記得係踢過吓港超,但又up唔出名
睇完場波就會不斷諗條友係邊個,好多時都諗到頭都大埋都諗唔到
肯出名單嘅話就可以令我呢啲又要睇又唔太熟書嘅少好多煩惱
周傑喺中學已經技驚四座
但學校當時唔重視足球
得佢勁冇撚用
中學年代同佢踢過 帶波快過我地跑步

只可以講佢啲教學片得佢先會做到效果

不過都respect 會有人去推廣下本地既石地波
林10又一次超班表演
下半場一認真少少就屈撚左
仲要對面都半班港超 大港腳
今日林10又神級表現 推一推
philips仔都好勁....傑志咁都唔要佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞