林嘉緯真係好勁

292 回覆
255 Like 10 Dislike
係 最出名嗰兩個過左去 不過本身踢法有個體系 唔會差得去邊 同埋有大埔陳曉鋒領軍 上屆都係加時先輸俾三昇
好睇本身踢法係點 硬橋硬馬唔夠柔韌係會易傷 你睇林嘉緯嗰啲技術型 踢石地無咩可能會傷
本身彷草品質要求好高,例如織法輔料都好講究,所以靚彷草其實唔會太傷腳,不過香港彷草就係普通地毯一塊加車胎粒,仲要塊毯綁唔實會鬆,咁緊係易扭到
主要想講石地膝頭磨蝕快D
聽過人講着波boot踢石地太啜 啲力去晒膝頭度
着白飯魚會好啲
唔好信,0吸震功能,同埋啲力係咪去膝頭度都要睇跑姿,但白飯魚的確係球感最好同最輕
無陳曉鋒既話就覺得唔洗計新東
個人排三昇>標準,始終踢慣石地
石地波睇咁多個最勁真係佢
係會睇到心底哇一聲
佢踢新東聯嗰年最誇
入勁多波
youtube 直頭有條整季球王片
日本隊今次以強陣訪港,隨軍記者多達60名,陣容龐大令本地一班傳媒也自愧不如,看台上更有不少本地球迷穿上日本隊球衣支持客軍,令大球場儼如日本隊主場一樣。但其實香港隊也不是沒有知音人,在港工作了12年的傳媒工作者杉本麻紀子(Maggie),便可能是場中唯一支持主隊的日本人。 「港人不撐自己人」 在香港可以買到不少日本報章,但只有《香港Post》會報道香港足球消息。過去幾年與本地傳媒一同走訪各個球場的Maggie,被問及港日大戰會支持哪一隊時,以不太正的廣東話回答:「我雖然是日本人,但來港已12年,拿到了香港ID,所以是支持香港隊。」Maggie以前一直視李健和為偶像,當和哥退役後,最喜愛球員便換成了陳偉豪。她表示欣賞偉豪是因為他好波,並非因為他「靚仔」,至於高大威猛的陳肇麒亦很喜歡。 Maggie坦言,如果不是來港多年,根本不會支持香港隊,對於有不少香港人反過來為日本隊打氣,感到十分奇怪:「阿Kim(金判坤)說過,所有南韓人都是支持國家隊的,日本人當然也是,但香港人會不支持自己人,我也不知道是甚麼原因。」
三昇人腳勁 踢落好似冇咩料到
三昇真係好肯比錢
本地波咁惡搞都肯洗錢狀大隊波
可以留意下
其實三昇同樂華新永利係咪同一個老細?
你講緊你自己?井底之蛙,唔同意周傑勁就=唔識踢波,最叻係睇波?有咩關係?on9
老闆係邊個
係咪史上第一條業餘界球王片
點會唔識 MMA 選手喎
MMA同好撚勁
兩者有咩抵觸
有冇人可以提供 八強嗰幾隊嘅球員名單

成日望住個名都唔知有咩人....
周偉傑應該係香港石地界既icon
記得當年佢踢鐵聯既 白頭佬look , 勁到仆街

佢同文仔都係石地頂級finisher , 但路線唔同
一個突破能力極強 , 老實講呢十年香港石地我自己就未見過有另一個前鋒恐怖過佢, 另一個就基本功紮實、駁腳流暢,同埋用波意識稍佳
(不過兩個都係眼神防守類)

周傑都真係識英雄重英雄 , 唔介意俾人搶佢鋒芒, 出哂片抬舉文仔

(上述評論係講業餘石地足球, 要講職業級/世界級過主
老老實實職業球員如果要落石地踢, 只要夾幾場習慣返七人場, 會完全係另一個世界 , 請見標準流浪)
應該都係大概 / 睇返十六強d片先知,
東南海賽會 唔會出名單
因為預左空間俾各隊伍微調人腳, d人未過落場都可以改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞