「小眾過頭到唔記得?」有人話SONY 14mm F1.8 GM 太小眾....

56 回覆
35 Like 8 Dislike

有件叫 reganlam 嘅柒頭話14GM小眾過頭啵,小眾到佢唔記得㖭即刻有其他罪大用家都出嚟質疑佢嘅鳩噏

結果我睇返Sony po發現原來有唔少罪大用家有買,仲要唔少數,我想知14GM點小眾過頭到 reganlam 話唔記得有冇其他罪大巴打可以答我

以下係部份買咗14GM嘅罪大用家,數下數下原來唔少

就咁數都唔少,真係好少眾啵 reganlam 佢係盲閪嚟㗎?定係我有幻覺?其他罪大巴打可唔可以答我?

reganlam 係盲閪請
我有幻覺請
唔通已經一人一支超廣定焦gm了?
不過14gm係值既,因為貨源相對充足依家個價仲幾好,好過推薦人買清倉rx10iv啦
要一人一支14GM先唔叫小眾呀?
就算大三元同小三元都唔係個個都會買齊當中任何一支啦唔通都叫小眾呀
就算副廠鏡都唔係個個一定買啦
唔通副廠都叫小眾呀?
弱智支那大陸仔 reganlam
我有推薦人買RX10IV咩
你自己鳩噏話RX10無人有興趣
我衹係陳述事實話6月21日係朗豪坊sony 見到有人買RX10IV,同埋我有同事買咗RX10IV 證明你鳩噏係廢話咋啵
又想屈我推薦人買清倉RX10IV?
我推薦人買嘅證據呢?
cap出嚟睇下
又想屈我?
收皮啦屌你老母
果然係死支那大陸仔
嗱!我有cap圖證明

你既然自己開POST就唔好去其他POST吠啦支那三島狗
順便係度都貼埋
應該識得睇邊支賣得更多吧?冇邊個會好似三島咁弱智掛?

50GM 2021年3月左右發佈
14GM 2021年4月左右發佈
70-200GM 2021年10月左右發佈

當然咁貴既鏡頭肯定都唔會係絕對銷量高既
再放埋BCN統計
https://digicame-info.com/2022/05/bcn2022128-75mm-f28-di-iii-vxd.html

1位 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 Model A063(タムロン)
2位 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD Model A071(タムロン)
3位 M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm F4.8-6.7 II(OMDS)
4位 EF50mm F1.8 STM(キヤノン)
5位 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary ソニーE用 (シグマ)
6位 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD ソニーE用 (タムロン)
7位 RF50mm F1.8 STM (キヤノン)
8位 AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G(ニコン)
9位 E 35mm F1.8 OSS SEL35F18(ソニー)
10位 フジノンレンズ XF35mmF1.4 R (富士フイルム)
我邊似 reganlam 你呢件支那大陸狗去撚到邊柒到邊咁樣衰呀
你係Sony po入面俾目一巴笑鳩你有被害妄想症
又狗噏話2470GM II貴過美元定價
又跣鳩人降級玩雙機,結果收負皮
又狗噏話無人對RX10有興趣,結果原來有人買
又鳩估話A9III比A7IV貴一萬

你每一鑊都柒過一鑊
次次狗吠結果俾人笑嘅
我次次屌完你都係正皮多
你次次柒完都係負皮多

我去其他post討論使乜好似 reganlam 你呢件被閹嘅支那大陸狗好似過街老鼠閃閃縮縮咁唔見得光呀
你邏輯有問題定真係弱智呀?
50GM多人買,就代表14GM少人買?
衹可以話50GM比14GM更多人買咁解
唔代14GM小眾少人買
淨係Sony po我已經見唔少巴打買咗
小眾?小你老母
你拎100GM STF話小眾都仲有得講
14GM小眾?你盲撚咗你?
上面幾多巴打買咗你又當睇唔到
死廢柴支那大陸狗
好可憐,冇人理中國狗
有8個正皮話你係盲閪
咁都睇唔到
又證明你真係盲閪,無講錯
盲閪支那大陸狗 reganlam

又一位巴打係有14GM,真係好小眾啵,而家有14個正皮證明支那大陸仔 reganlam 係死盲閪賤種
https://lihkg.com/thread/3054999/page/1
條支那大陸狗reganlam 係度笑人大6仔
[url]「支那狗出沒注意」會員reganlam企圖不斷用蝗語污染攝台
https://lih.kg/3003134
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]

真係好笑
reganlam 佢自己都其身不正係用蝗語+殘體字嘅支那大陸狗
仲好意思笑人係大陸仔?
真係人唔笑狗都吠
無錯
超廣大光圈得嚟又細支又唔重
仲要唔係太貴
明明見到好多巴打買咗
但啲死盲閪大陸仔 reganlam 仲話小眾啵
啲巴打投票正皮又證明佢真係憨鳩同盲閪嚟
喂!支那大陸狗 reganlam
有17位巴打正皮證明你係盲閪啵
你繼續做盲閪當睇唔到呀?
Reganlam條支那狗以為笑人哋係大陸狗
就可以掩飾自己唔係大陸狗
好心佢就死撚開啦
同大眾仍然係兩回事
影星只係攝影入面一部份
三島同左膠真係攝台腫瘤
話時話香港有星空攝影fb同tg group,可以去研究下
課金支那game既勁人,支那一八同事

reganlam 你呢件又蝗語殘體字污染連登嘅支那大陸仔直頭係連登癌細胞啦

口裏扮對支那說不
身體狂奶蝗語+殘體字嘅支那大陸仔 reganlam
20:4
有20個巴打正皮證明你係盲閪
你繼續扮盲啦支那大陸仔 reganlam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞