到今日仲撐"良心裝修佬"既同我入黎

574 回覆
1090 Like 23 Dislike
你地仲撐佢既, 不如睇下呢單佢曾經出POST既單位做成點.

呢單工程由上年2月開始, 做到今日(6月中)都未完成執尾工程
其實都明既, 內地封關你訂內地傢俬會遲, 但唔係遲成5個月都唔到架?

OK, 又當你真係遲落到貨, 咁現場野唔駛攪咁耐掛, 水電油漆攪左4個月? 大門"又"做錯方向 (係啊, 又做錯), 夾硬隻大門左右倒轉, 大佬啊, 大門開口方向有斜口位架, 唔係90度直角架....結果新門既門邊俾你攪到爛晒, 遲D仲要可能開關門都有問題.

然後你叫人入伙都要人地住到先得架....個場成個垃圾場咁叫人入伙先....

冷氣機個窗口位又唔留足夠位置安裝, 大佬你唔識仲問下D冷氣師傅先間幅牆LA...
人地真係成個夏天開住風扇過啊....夠環保啦...
做傢俬尺寸又係錯到離晒大嫂, 個電箱己經做好架LA, 都可以撞到D木骨位, 成個櫃夾硬据個洞位出來, 電制MARK埋位俾你都做錯, 抽氣扇明知假天花做幾高架, 又係唔理, 機照裝天花骨照落, 宜家想拆出來洗可能要拆晒個天花先清潔到.

上面講既都仲係部份問題, 然後油漆都未做完就清地下保護, 中通板穿左又唔補, 攪到個光面地磚花晒, 唔知以為二手屋裝修. 訂門來到又係錯款, 咁老早睇款做咩? 不如求其做算LA....

講開傢俬, D傢俬尺寸同料又係有關問題, 錯尺寸, 關唔實D門, 爆邊....明知幅牆唔正, 裝個櫃裝到斜晒都唔理, 要個客講有問題, 先同個客講因為幅牆唔正所以個櫃門自動開? 你地唔係較好平水先裝吊櫃既咩? 個櫃會唔會有日跌落黎架?

然後個櫃桶竟然俾2分底板我做底? 咁我放重少少都唔得LA...又夾硬裝D L角固定算數.....

其實成單工程, 良心裝修佬無出任何合約, 只係俾左一份簡單既報價就開工

一單三十幾萬既工程, 用左接近半年時間, 會唔會係做到咁呢?
原來魔鬼在細節, 之後有咩事就話合約無包無寫

咁合約內寫用膩子灰批牆WO, 點解會變左批牆灰?

油漆又唔係做得好, 未完工就話要清野做, 睇相都睇到有色差, 仲叫客人自己睇有無問題? 唔係你應該自己檢查一次先叫客人睇既咩? 咁你角色只係收錢?

收錢果時就話差幾萬會周轉有問題, 你野都未做好就話有問題, 咁你點人信你D師傅同廠無問題啊? 你同D拍檔又唔睇又唔跟, 只係識將D野做錯然後要番手再番手執漏.

然後成日出POST做廣告, 但係又唔係整好晒成間屋咁去影相, 點解? 因為成間屋得一個位做好咋!
其他位置仲係一堆二堆垃圾同未執好既地方

然後真係講下你點樣對你既支持者, 一直當佢地係水魚, 你要做黃店KOL無問題, 但唔好消費佢地好嗎? 你自己接單工程返來唔識做, 搵人判來成單做, 但又叫人地唔好開名? 仲要叫人唔好用靚野, 因為D客見個價錢貴就唔做. 賣人地產品又當自己野? 黃店唔係俾你咁消費掛? 最仆街係自己唔跟地盤, 叫人影相俾你當你去左, 然後用來搵工程JOB? 你會唔會賤左D啊.....

然後去你PAGE留言叫你唔好消費DAY 既POST, 你個PK秒速刪我留言同BLOCK我ACC?
做到咁內地公安咁既? 咁你不如改名叫公安裝修佬啦!
Cctoy:你班五毛/pr鬥黃
Lm
慘,滿月單嘢係今年1月爆出嚟,但樓主係上年12月搵呢個黑心裝修佬
真係好撚慘
佢到底搵啲嘢人去做
幫推
良心裝修佬好撚多打手架
個個幫襯完佢都中伏架啦
但仲係大把黃豬排隊比佢劏
印象中樓主搵佢整個時已經爆過幾鑊
點解仲走去幫襯條肥雞蟲老闆?
佢係咁呃一次外行人既錢都夠做
幫推下 慘到仆街
條友負責收錢咋嘛
佢識閪裝修咩
賤種裝修佬
中撚晒伏啦你
人地食黃店都落廣告宣傳等你d黃絲豬中伏
越標榜自己有良心越黃越撚中伏
但係鬼叫你呢d黃絲豬鍾意咩
龍門閪傑又係咁黑心man又係咁
咪要中下呢d良心智鐵拳制裁下先醒
好心呢個時候就內鬥小陣啦,仲嫌黃圈唔夠散咩
Fb啲裝修gp post會好啲
又唔會比佢del到post 又多啲人睇到
你俾返一半樓主人地咪唔出聲囉
鬥乜撚嘢啫?你戇鳩???
真金白銀俾錢裝修,整得唔好唔滿意叫內鬥?
你弱智cctoy?
幫下你手推
呢個真,黑心裝修佬facebook block撚閪串佢嘅人狗撚到
fb大把人仲比like佢,點會收皮

滿月個單嘢就知道佢唔會冇得撈,佢fb日日喺度洗太平地,之後咪又繼續黃圈個名呃飲呃食。
幫推,要俾其他人知道真相
睇佢個page 根本大撚把fans香港地咁多傻閪有撚計
屌你又一單
見到呢個post,我諗緊send唔send比今日見嘅苦主好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞