屌你老味,周杰倫最新專輯個名叫最偉大的作品

333 回覆
331 Like 27 Dislike
唔屌住 等佢出咗先
希望有奇蹟出現
降key冇問題
人老咗自然把聲冇唱得以前咁高音

問題係成日搵埋班二打六唱
mojito還好喎
起碼玩新style

你講嗰頭兩首真係唔掂
型到仆街,到十一月的蕭邦都勁型
但之後變咗中二病土豪style搞唔撚掂
唔止少喇

佢改名好多都MK+中二病+食字

淨睇演唱會:
地表最強
魔天倫
無與倫比

佢唔尷尬先勁
葉惠美呢隻碟真係世一
佢巔峰時期最偉大作品
其實唔係咁睇
而係作為音樂人既人生心態係點
姐撚係典型流行歌手 後生果陣當然可以靠創意靠型靠叛逆去成功
但當年紀大左 你開始無咁多創意 而又想繼續做音樂 就要思考點樣突破
你唔可能成世都係唱mk失戀慘情歌 咁樣老左只會變夜總會廢老

不過真係做到既流行歌手/音樂人其實好少 李宗盛算係其中之一
亦好坦白 我唔見得姐撚份人有咁既深度
以父之名應該成個華語樂壇都唔會再有一首類似嘅歌,勁到
入面啲歌名仲要幾on9下
個堆假歌名年年都拎出嚟
每當睇到當年既野就覺得以前d人明明咁有品味

而家佢地去晒邊????

明明同一個人點解低俗左咁撚多??
呢幾隻我都有
五月天 阿信
有一個潛在原因係果陣佢仲係阿爾發 佢只係歌手之一 後面有成team去包裝佢
之後佢自己開左杰威爾 自己係老闆話曬事 我唔知佢點同條team溝通 但好明顯成件事開始走下坡
杰威爾第一隻碟就係《我很忙》
覺得今次隻碟會feat JJ同老蕭 可能有朗朗作曲
連衣著都抄埋
屌你老母閪真係好柒煩
如果你話鏡粉係on9
你班反鏡撚既on9煩膠程度都係一撚樣
係搵食既出去自己開post啦你老母閪
我都有睇,吹奏呢隻碟吹到好誇張
夠唔夠nft咁偉大
其實真係值得吹奏 佢頭7入面真係只能揀一隻 我都會揀葉惠美 之後先係八度空間
成隻碟每一首歌都有創新 每一首歌都有mix係近乎前無古人
比較唔起眼既"她的睫毛"“愛情懸崖“都唔係典型pop情歌
她的睫毛其實係rock
愛情懸崖一開波有段piano solo 最後又係piano solo收尾
更加唔好講梯田 以父之名 三年二班 晴天 依d痴線佬之作
最痴線佬係雙刀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞