屌你老味,周杰倫最新專輯個名叫最偉大的作品

333 回覆
331 Like 27 Dislike
頭七隻碟真係好正曲風好多元範圍好廣
我很忙唔係話唔好,傳唱度仲好高添,但情歌泛濫,已經冇左啲周杰倫先有既野
葉惠美有一大半都係rap溝其他曲風,loop左十幾年都未厭
講真
個堆統稱jay chou 啲朋友
除左唱想你就寫信個兩個叫正正常小小之外其他個堆都唔掂
佢就係咁想捧唔反感就假既
去到地表2仲癲變左jay chou and friends 演唱會
greatest hits
大家要知道當年有咁癲 都係多得林麥可唔少基本上當年既hit都係佢編 不過一般人聽歌應該唔會留意咁多 以為全部都係jay做出黎咁勁 呢一點亦係唱片公司會刻意包裝到神化藝人咁 不過無可否認jay係有才華 只係大家要知道做一首歌唔會係一般認為咁一個人無啦啦作出黎

見有人話佢一個人屌打全部金曲評審加總既才華,呢啲絕對係對音樂唔熟既人先咁講,做歌唔係咁計的,金曲評審年年唔同,入面既人包括樂手、製作人、歌手、混音工程師等等,分分鐘其中一個評審就係jay既樂手or編曲者,咁點會冇才華有好多都勁到癲不過冇行明星路線姐

例如:呂聖斐、王治平呢類台灣神台級製作人兼樂手,冇佢地絕對唔會有傳唱十幾年既金曲出現,單講王治平,佢係陶喆既師傅,當年陶喆係LA賣手機咋,之後咁岩係樂器行遇到王治平,就發掘一代巨星出黎,陶喆紅既歌多數都有王治平幫手
熱戀同失戀都應該係靈感澎湃
我係話如果平淡幸福冇咩心情起伏嘅時候
咪係 雙截棍 龍拳 牛仔很忙呢啲唔中二咩
同意告白氣球係佢後期作品入面算係好嘅一隻
主歌,pre chorus同個鼓都唔差
彈頭即係宋健彰,擱淺、楓、退後係佢填詞,
算係有貢獻啦,三首歌都係姐撚佳作
由全碟屌打到得幾首好聽到得一兩首ok到全碟全棄
由驚嘆號已經898
上海一九四三
范特西
葉惠美
八度空間
好多年前演唱會唱我不配已經玩緊auto tune
佢真係走前勁多
佢已經回曬塘、算啦
佢真係當fans on9
可能因為支那人鍾意呢幾首呢
迎合返支那人口味
認真?
唔係新style啦
同迷迭香同出一轍
只係2.0 ver,個陣覺得佢hea鳩fans
迷迭香屌打mojito
回曬都屌打其他人
同意
聽下陳昇早幾年隻回鄉同南機場人
以前既佢自信得起有餘
迷迭香聽耐左d 韻味先會出嚟mojito
咁好記性

無撚有錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞