IOS 高難道方塊消除RPG Hero Emblems 終於出2

112 回覆
9 Like 3 Dislike
我仲係初期, 盾+補一定常規正選
角色被冰 / 鎖鏈唔換得
另外
入場 / 換完之後7 round後先換得
今集有冇濕鳩Time Attack模式,上集玩到手抽筋
一隻非課金手提game去到第四頁其實已經唔錯啦
唔該曬巴打

隻game d 說明完全唔知邊度搵
d 狀態得個icon 又無manual 俾人睇,完全唔知代表乜

$58嚟講都幾低質
玩多2日退錢算
其實呢d game 先值得多人討論,課金抽蛋d 鳩驚悶到嘔

可惜呢隻玩法太單一太鳩
幾認同
隻game無說明 全部都要人估估下 不過可能佢expect你玩過第一集

另外打皇宮果幾關輸左要重新睇多次劇情 無得skip
獅子王點打架
第一集都成6年前
又幾好玩
要用技能打 普攻會無傷
基本上我係靠keep住盾再慢慢用技磨死佢
打完而家俾隻光屬飛ge骸骨頭屈機
岩岩爆左機
但係法師同蛙人都差一個被動技唔知去邊搵
屌原來5連出果舊野,唔可以同有狀態嘅野連
又無講
因為佢只會出到一招技
你4連產生出黎粒珠同L/十字產生出黎粒珠 連埋都係得一個效果
冇教學page比人睇我都覺得係好大問題
不過唔影響隻game係好玩
其實麻麻,岩岩申請左退款

玩法單一,無教學無說明
連珠無變化,淨係得3/4/5/L

技能嚟嚟去去一樣,反而敵人就keep 住有新野用
運氣game不斷喺度磨血都唔知做乜鳩
我又唔覺得好單一,每隻Boss都要用唔同技能打,人物每隻功能唔同,好多都可以改做主力補血或者攻擊,我覺得最大問題反而係冇得skip故事,死一次就要睇過
咁當然最後都係3消game你要gameplay好大變化係冇可能,不過我覺得已經做到好多變化了
入關卡拎完寶箱禁撤退得唔得
唔想再打怪行出黎
其實可以好多架

老土D 抄Candy crush
6粒又可以新野
T 字又可以新野

創新D 雙色3+3 / 4+4 / 5+5 又可以出新野

仲有個問題就係隻game 讀珠太明顯
左2右2, 一直消中間都唔會跌同色珠俾你砌5連
玩左個幾鐘都係唔明個機制係點
技1係消4粒果陣會發動一次?
定係要消4粒強化粒珠 再消走果粒珠先發動?
補師同盾兩行技 滿血/滿盾就用攻擊果行 唔滿就用回復果行?
啲異常狀態又唔解釋係做咩

3消game淨係玩過mirror
仲有技1/2張卡果兩行
係消1粒技能補石就用上面個效果
2粒就用下面個效果?
如果我技1珠+技2珠+普通珠係開哂技1+2效果1?
技1同技2都係要消強化出黎果粒
補師同盾 攻擊 岩
異常狀態都認同 係要靠自己摸
我理解係招技放第一同第二個位有唔同效果
消4粒打橫=儲左技1既珠,之後普通消3粒就出到
如果消4粒就會多1粒技1珠
不過唔可以有特別狀態既珠消 如果唔係都唔計
有攻擊同治療既技
滿血就出攻擊技,唔滿會出治療技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞