黃毓民 :沈旭輝食緊人血饅頭!

104 回覆
123 Like 35 Dislike
1、沈旭輝、桑普等人從來沒有支持香港年輕一代十幾年來的「本土、民主、反共」運動,卻在台灣備受禮遇,曾經支持蔡英文連任總統,如今滞留台灣兩年多的手足卻很大機會成為人球。港澳關係條例18條本來就形同具文,民進黨當局最近更不斷製造輿論準備廢法,桑普及其所謂「台灣香港協會」曾以援助流亡台灣港人為由公開眾籌,如今竟然支持民進黨「排港」政策,當然必須口誅筆伐!
2、因政治因素在台求庇的港人,看不到有港澳關係條例18條施行細則(有法例卻沒有施行細則),現行法律又沒有庇護機制,一旦香港護照到期,又不能離開台灣前往他國,滯留台灣的手足十分彷徨,擔心變成人球⋯。至於一般港人申請居留、定居門檻不斷升高,台灣當局朝令夕改,以及製造民間輿論「排港」等等,如台中立委林靜儀之流,不諳港情胡說八道,說什麼香港中學生曾接受國民教育已被洗腦,反對港生赴台升學⋯
躲得過香港國安法,逃不過台灣國安法!
3、香港人才資金外流,歐美國家中門大開,台灣則以反滲透、國安為由「閉關自守」,坐失先機,令人扼腕!
4、台灣已經淪為一個只有立場沒有是非的所在,朝野兩黨眼中只有權力,沒有公義;台海危機四伏,島內人心渙散,「今日香港,明日台灣」,不是「認知作戰」,更不是詛咒,而是業報!
黃毓民食左幾拾年
字字鏗鏘毓民
兩個都係

沈旭輝喺對上幾年真係無幫香港人講過啲乜 反而有幫大灣區宣傳

黃旭民就真係有叫人衝 但得吧口 無身體力行
紅底沈
沈大師其下公司養左一堆本土派員工,係名乎其實既賺紅養黃,唔似碌撚得個up 字
身體真係唔得,幾年前先入深切治療部就黎死
黃尸最愛沈大師,話毓民收共產黨錢
依家求仁得仁,應該開心
而家邊間中資冇黃絲
講出黎聽下
臺灣藍營出嚟鳩嗡都開幾廿百個post,關香港人撚事?
雖然沈旭輝都唔係好人,但癲狗蝗旭聞自己食咗人血饅頭幾十年,國民黨嘅狗,支持韓國魚。收嗲啦
上面啲泛狗惡到
證據?
泛狗吠緊
教主當年把口都叫好得
但而家out哂
佢成日講台灣條港澳條例
話要點執行然後用個條例屌民進黨
但條例附件講明要港台司法互助
呢樣嘢港府已經唔肯再做
條例最後亦講明港澳情況有變時總統要停咗個條例去
而家都一國一制
你香港政府仲要前年踢走哂所有台灣政府註港人員
話佢哋唔肯簽一個中國承諾
咁點解仲要執行呢條條例?
佢真係國民黨主意上腦
呢排佢講啲嘢同hk01甚至黨報一春樣
真係唔知佢想點
依家先講遲唔遲啲
佢自從個仔係大陸俾人拉左之後,就投左共。不斷分裂民主派。
連登由本土派主場變咗做泛民主場
有人點都睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞