公務員夫婦涉收款1200萬元 被廉政公署加控生活水準高於薪俸

169 回覆
158 Like 11 Dislike
其中,澳博向某賭廳發出的信函指出,於上月15日起,現金碼兌換現金交易上限設為300萬港幣。

1間賭場3M
揾十間賭場洗黑錢囉
最大問題係要賭過先有得換返現金

現金碼個流通功能低咗好多。
以結果為目標
犯咗事,事後入稟申請豁免刑責,咪冇事囉
賭$1000蚊 定1百萬先

無理由我唱100萬現金碼 要賭晒100萬
咁仲有邊個去
我諗主要係因為呢兩年無咗香港同外國人賭,本身中國又清零又打貪,成個環境大蕭條搞到港幣不足先連現金碼個自由兌換功能都搞埋。

以前啲帳房現金水浸嘅,但今時就完全唔係呢一回事。
公墓猿冰山一角,係最尖個點而已…

大家有冇諗過點解海怡黃埔之類後先起党鐵嘅靈舍一早大把公墓業主???
唔係喎
你換現金碼係賭場著數喎
賭場收左你d錢 比個代幣你 (無利息)

顧客:現金
賭場:現金碼
依家就係無人用錢換碼嘛
養廉只係光緒年嘅事,

自八十年代移民潮起,走難DNA又發作個個鬥快搵夠走,基本已變"高薪養廢,愈廢愈聽駛"!!E神同二五入境處長etc表表者也…

97後更甚,因為公墓狗(尤其警犬教畜!)其實好多知自己乜新鮮蘿蔔皮,賣錢嘅好聽D叫忠誠,實際係自己良心!!!
完全唔洗再查持槍步隊咪得閒捉其他無槍㗎囉
呢D實有記錄拎到出黎啦
仲未計基本開支
今次金額上個問題應該走唔甩
就睇佢上庭點解釋
定係前特首?
其實入就入梗, 退休金同長俸預左無, 認罪坐少三分一, 慳番d律師費留番坐完出黎用好過啦
咩邏輯嚟,已知來源收入四千萬,點樣會得出貪污四千萬呢個結論
依d高級 好似旅行都有津貼
佢兩個正常收入得1500萬喎,但支出5200萬。

已知來源係4000萬,計埋正常收入1500萬,你估另外嗰已知來源2500萬點賺返嚟呢?
你信佢兩個有份誠實副業可以好搵過正職,但又同時一邊貪污?

定係你太天真,覺得已知來源就一定等於乾淨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞