[PS4/PC] Monster Hunter World:Iceborne [463] 咁都開到新post

876 回覆
4 Like 4 Dislike
小弟只係玩過 Monster Hunter 頭三集,請問 World 使唔使好似之前噉要刷素材刷好耐先整到武器/護甲?

之前 Capcom 俾人踢爆 Mon Hun 會預測玩家想要咩素材而特登要玩家打多幾 round 先會畀佢哋,被踢爆嗰隻係咪 World 嚟?
當然要刷素材整甲同武器

唔係代代都係咁讀心晶片
原來仲有人玩 之前入返game先知原來自己成身rare12
但最大遺憾係無打贏煌黑同黑龍
新手想玩,想問下之前合作個d任係咪冇得玩,例如洛克人/witcher/street fighter
想問要點樣除下呢個收獲服裝? (我諗係skin黎?)
我用左之後,
就算換其他防具 (例如乜乜龍手甲頭盔等)
個外觀都仲係呢個收獲服裝既?
幾襯萬聖節 唔駛除
Skin黎,係工具箱有得整走
竟然有update
重大更新
Update左d咩?
近排玩MHN, 結果係回鍋MHWI
MHN玩左兩星期 棄左
然後好想玩番MHW 結果開返新檔玩
我都係 岩岩下載番黎玩 諗住從0開始玩下
打角龍每下扣5係咪正常,用雙刀
攻速快 唔驚 軟化/打弱點
充能斧係唔係都玩斧強化 仲有冇人玩超解流?
超解流玩屬性瓶
睇片D人玩大解多 唔知點解好少電鋸
我就鳩玩 集中3 強化持續3 迴避距離3 開咗斧強化就瘋狂電鋸
個傷害好似好高好型咁 不過淨係打嗰啲世界/冰原嘅普通怪 難嗰D未試過
依家仲有冇人玩?
玩完MHN想玩返MHW
好多年冇玩
呢度難啲 不過街場都叫有嘅

岩岩係ps5 down返隻mhwi想開黎玩,但明明down晒都仲係show呢句開唔返個save有 有無巴打試過
係咪ice 嘅檔未down 哂
我都係近排玩返
有冇tg group for 聚魔刷野?
我有龍結晶同陸珊瑚lv7
最近買咗steam iceborne
點解萬幾條友玩緊但係搵集會得幾個仲要一條友
開返ps4睇又易搵好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞