[PS4/PC] Monster Hunter World:Iceborne [463] 咁都開到新post

876 回覆
4 Like 4 Dislike
1)屬性抑壓唔夠 所以審判係必死
2)假設屬性抑壓成功 佢出審判嗰吓你要啪星辰肉乾先可以捱到招技
3)大劍本身屬攻低 煌黑好蝦你打 試下用其他武器增加屬攻eg雙刀
審判期間都要補血的
試下食星辰肉乾
但係壓到唔係一定會倒地15秒咩…佢全程除左我撞,無瞓過….我係唔係唔應該只用一蓄打要上真蓄先會多啲屬性攻擊…
最強武器係連登仔,你擺低code幾條友好似爛仔咁圍死佢
唔熟大劍唔清楚
只能夠講要用高冰屬武打
唔好用煌黑大劍
我咁辛苦打到可以熟哂佢啲招,真係唔甘心過唔到我放唔低呀⋯⋯有冇大劍高手指點下,上網睇啲人都要上冰屬強化去打,主要斬前手一儲,因為食屬性最多,點解人地好快壓到
我冰咒劍又唔得,煌黑劍又唔得…..
原來依個PO已經開咗成年
如果你堅持大劍Solo既話,試下用冥赤裝加絢輝大劍打
不如貼套裝上嚟望望
上網睇佢成日出左右噴就係就血低,我已經打到佢去呢個位都係無屬性壓過

推龍屬梗係down唔到
轉冰啦
但之前用冰咒大劍都係無料到…..唉我再試下轉冰打返場,死3次審判真係好辛苦….
龍屬圍毆先好用
單推用冰/火易down佢
冰咒個套有冇落屬耐3 會唔會係中咗龍屬性異常無解
有啦,其實都係同一套…但就無咩位加冰屬珠
用冰又打左次,第一次壓到,審判頂左第一次好感動,
但真係貪少啲刀都打唔出,因為之後個兩次都壓唔到審判死左….
不過點解爆哂角都會轉冰屬???最後俾aibo話我冰屬無用,r哂頭分撚左心俾佢打死埋
又唔聽我講又要龍屬打
爆哂d角冇角再爆咪會轉屬
唔會*
屌你老尾過到!用煌黑大劍谷破龍lv6壓左兩次,死左兩次審判打死到佢!

大劍真係好難壓,一飛得耐就壓唔到佢,下次要考慮帶煙玉
放低個曲,成班痴線999會入去打到佢變傻仔
冇啦 全部棄曬驚
我仲有打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞