New Balance 討論區 (43)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
中咗先扣數
ching上連登幫自己間鋪搵水魚?
stockx中假 你可以行paypel
claim鳩佢全數refund返
潮特中蒲田貨報狗?啲狗會叫你搵海關
海關搞一大輪就會話劏鞋驗
劏完就算真係假就叫你小額錢債追
就知因為明知無後果你啲假鞋鋪先開到成行成市
早兩日屌左對1500 black leather 要點樣保養好
冇哂了
唔係自己開鋪之不過係親身經驗 可能有假鞋 但我諗假鞋個啲鋪都執哂你睇下樓下幾多間鋪空左,同埋如果你話stock x可以refund 你睇左呢條片先再講呢返說話 https://youtu.be/6C736Le0jWw
同埋我見過潮特下面個啲鋪都係POIZON 拎貨 ,雖然POIZON係大陸平台黎,但就未聽過有假野消息,相反stock x就成日賣假野,不過Ching你無錯潮特確實之前成日賣假野,但又唔係間間都係咁既,如果係一早執左啦,唱到臭哂建議Ching知道潮特邊間假貨貼link,等啲人唔好買,廢事中伏
依家你就算上網買到假鞋 只要個平台唔想退你就硬食個對鞋
第一啦 乜鳩Goat好 stockx好得物好
你講果個乜鳩強國平台好
全部都係純粹第3方轉賣平台
所謂鑑定點都存在中假鞋風險
要100%真就只能經官方retailer買
但係用Paypel消費者係有得申訴
你就咁同個平台講佢緊係理鳩得你
經paypel做就9成以上要收返對鞋全數退款
唔係paypel唔會找數比個平台
第二啦 如果你話啲假鞋鋪都係經呢啲第三方平台買
而你又覺得有一個呢啲第三方係100%可信既
點解唔自己係呢啲平台買要比炒鞋鋪賺
結論係自己上網買平幾舊 中伏又有得申訴
點解我要比多幾舊買你係三方平台入既貨?
Ching都啱,但有幾多人經paypel做,如果唔係就唔會有咁多受害者上網買完,都退唔到款同埋啱啱佢話想買現貨所以先推薦佢去個度買,如果唔急都建議自己上網買仲好
所有網購有得揀一定揀paypal 特別去啲歐洲網 德國意大利法國嗰啲 首先好似上面師兄講多個保障 買咗假貨蝕幾千蚊都事少 最驚喺啲唔出名既網站入咗信用卡資料會俾人盜用
其次有啲小問題例如cut單追refund嗰啲打paypal hotline都有個廣東話人同你搵賣方跟
最後仲啱懶人 方便唔使次次入card number
有無人會入果對atoms 老鼠印
諗吓都知呢對鞋不規則切割 點做到對對一樣
得物梅每驗一對鞋都會留低啲圖,變咗同一款鞋佢會有幾萬張圖做Reference。我唔覺得會有咩機會睇漏眼

同埋睇鞋主要係睇鞋內標,鞋盒標,中底車線。唔好覺得淘寶天貓會衰過炒鞋舖,我喺炒鞋舖買到過假鞋,放上得物直接鑒定為假,大陸唔會假當真賣,因為個個收完都會放得物驗
咁你要再睇返上一集,因為唔止個切割位有啲固定既位置都唔同,所以就睇下你信唔信啦,但stock x依家都比Nike告賣假野
我信 我買鞋一定去潮特👍🏻
其實自己選擇啦,每個渠道都有真有假
990xg2點睇
想入手
因為大陸做假太犀利,所以我反而信得物個鑒定。
當然,都有可能睇漏嘅,但起碼機率少過stockx囉。

同埋stockx真係唔會退貨,大家唔好ff佢真係會退⋯
我試過買返嚟對鞋發現個鞋舌柒咗色,搵stockx cs話幫我退or拎75usd coupon.
點都揀退啦,點知最後對鞋彈返畀我,估下咩原因?
驗鞋條友話鞋舌污糟過唔到鑒定喎 幾撚好笑,用返我個申訴理由
個cs都覆我好無奈唔明點解會係咁嘅結果,最後自動退coupon畀我潛咗水
所以退到根本係萬中無一,你收到件貨佢就會搵理由reject你
香港門市係standard, wide 定x wide?
不過依家poison個apps啲鞋無左勁多,得返幾個碼有,有時想買又未必有,上stock x又驚買到假野
個size係US?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞