淘寶傢俬要留意d咩?

91 回覆
13 Like 102 Dislike
自己用幼沙省省再油浸清叻架
記得打開晒窗
淘寶買過$1000嘅傢俬質素通常都唔錯,
買過一個鞋櫃,石面四人飯枱,飯廳c字櫃,好滿意
相反喺IKEA8舊幾水買咗個5層衣服櫃,半d就散晒

與淘寶買石面,雲石嘢,記得叫佢打箱,減少爛嘅機會
*半年
買定棺材
我代表支那国多謝你
大陸都有靚花紋細芯夾板,講真靚過香港木工師傅貼既大芯夾板因為原廠用大機壓皮同修邊好過用萬能膠

識度尺識對廠識自己裝自己改其實問題不大,淘寶都係搵傢私廠同你搞,當然你淘寶搵到直接係廠就更加好專業好多
之前屋企試過 買咗返嚟舊木板爛咗 成個結構完全係好脆弱 結果死撐咗年幾去返香港嘅實木傢俬舖頭買
嗰次買咗三四百蚊
電視櫃嚟 一推就冧咗 做親家務都要避開呢個位
例如?
一樣都係大陸造
但係香港入貨嗰啲質素差極都有個譜
自己淘中伏機會大好多,啲評價可信程度同openrice差唔多
識人自己淘張電腦枱,啲板開得唔準有罅已經夠衰
仲要一個月都唔夠就變晒形彎咗落去
三四百蚊又cheap 左啲禍清
有屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞