淘寶傢俬要留意d咩?

91 回覆
13 Like 102 Dislike
買左個梳妝台,d櫃筒內籠係原木
冇油油冇癡防火板,搞到要自己油一輪防蟲防霉
另外床頭櫃櫃筒就有上油
但冇櫃筒路軌,姐係就咁一個箱放個櫃筒入去
一拉個櫃筒就會飛出黎,上下櫃筒又會搭著
眼都大埋
食黃店,睇黃viu,撐黃mir啦你
乜都盲反,好撚煩
啲白卡佬一見到大陸就起晒鋼盲反
要找間家具店有除虫、除甲醛工序的嘍。
其實香港傢俬買
9成都係幫你大陸訂返落黎
真係幾多間同你歐洲訂
不過可能有啲人覺得黃店隔一浸冇所謂
但事實好多時係咁
唔係話支持淘寶
而係都好多係made in china
呢兩間會唔會唔送香港?
佢唔係成鳩日推薦淘寶抽油煙機咩
你要識度尺,第一要度啱,第二要知邊啲數要做加減
首先你要識裝,唔好當ikea ,佢真係冇說明書
第2,買返尼要好高溫噴霧噴一次,殺蟲
第3,你遇左d 細位一定唔啱
搵間木廠直銷既鋪仲好啦
點同傢俬
買d靚d 貴d , 運埋番來同係香港買普通野差唔多價錢
同埋d 安裝費 你淘果陣問下賣家係唔係裝好先出貨
如果裝好先出貨 咁可以慳番香港呢邊安裝費
我之前新居就係有2,3件野係香港呢邊送過來先知安裝好左 白比左安裝費
大牌子咪同細牌子一樣同一間廠攞貨
自己買路軌裝啦
唔同 一睇就知係中伏
真係好撚差
直接搵廠買,同樓上講個d林氏差唔多款,都平幾舊
唔得,因為d木好似餅乾咁香脆
砌果時一路砌一路散
係夾硬快手快腳,幾塊板上下左右前前後後扭實啲螺絲,大家頂住大家先唔散開
識買幾千蚊就靚過曬香港堆貴價嘢
木墨
二黑呢啲
如果同宜家傢俬差唔多
咁點解唔去宜家傢俬買
未試過
點單問下淘寶買熱水爐要注意啲咩?
款唔岩,你去實惠家匠買or訂,其實買家都係一堆負評,大陸造就一定,呢d所謂大舖有冇qc 唔敢講。我就唔信香港d普通傢俬舖有咩qc ,度完尺訂造佢咪又係搵大陸造,會有咩qc,上淘寶睇評價跟住買好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞