有網民唔知蝦腸生係背脊,不恥下問「啲蝦背脊有黑色野係咪正常食得?」,被其他網民嘲「而家啲後生真係乜柒都唔識!」

240 回覆
29 Like 66 Dislike

禮貌好好 好難得
樓主有張圖遮漏自己icon
check清楚不恥下問點用先啦

可愛嗎
虛心求教wo
而家啲後生真係乜柒都唔識!
邪王真眼
似弱智
一班窮撚去笑個有錢人
Facebook班人仲串過連登仔
不恥下問係由上而下咁問架
平行的應該用虛心求救之類
蕩氣迴場
其實Facebook班窮撚仲好笑,自豪自己識蝦腸
因為連登咪一班廢柴,飲食台個中菜vs 法菜班垃圾竟然覺得中菜有得比,仲要話不對題,要幾廢先做到咁
咁細隻理鳩佢
自己煮就真係會逐隻牙簽挑
自稱自己不恥下問咁請教人係好無禮貌嘅行為
就咁虛心求教就得
google 幫到你
冇人講咪你講囉我屌你老母臭閪
你講唔撚得架?好撚委屈你架?其他人開post講撚咗先我係咪又可以屌你唔撚講先?
係咪覺得冇人講,自己就好撚有優越感,開post就係都要加多一兩句屌人先得?
乜撚嘢話題都實有第一個人講架啦,係咪個撚個開post都要屌人「XX都冇人講」?
好聲好氣唔撚得嘅,係咪以為個撚個都廿四小時mon撚住乜柒都知?
呢啲戇鳩仔,完全喺到消磨所有人嘅耐性,助長負面情緒。
屌你老母我真係唔撚知有件咁嘅事啊嘛,碌碌下post無撚啦啦畀你屌,唔撚知唔撚得架?
冇人知冇人提咁咪你提話人知囉我屌你老母,你知又唔撚講其他人唔知又可以點撚樣講啊?
接收資訊嗰個一定要畀發放資訊嗰個屌架?
係咪你細個你老竇教你寫字嗰陣一路教一路屌你老母先教到你呢啲撚樣出嚟?
屌你老母臭閪谷鳩氣
中國人嗰種劣根性
除非現實無朋友啫,咁都要上網問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞