26電單車討論區[117]

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
有殼就叫啡鈴,好似係
點解會25r 會多 少咪二手盤?
係咪啲人對佢期望過高?
碟鎖無附送提示繩?
我都係睇YouTube講,可能我記錯
咁clutch輕手係咩配置?
二手車 賣家淨係送碟鎖
Sosad 記得去買返條
而家可以點樣check check 隻碟同鮑魚
slipper clutch主要係幫你無補油/補唔夠油拖波無咁容易鎖轆,另一個好處係輕左,其實錯唔哂

學牌唔建議25r同250rr呢種啡呤車唔係因為滑離同快排,而係座姿同視野同考試車好唔一樣,引擎發力偏向高轉,車重啲,架車好力過學牌車好多好多,呢幾樣野都會令你偏向習慣揸啡呤車嘅狀態,而唔適合去考路試,因為你會培養左好多唔應該出現係考試期間嘅駕駛習慣

我係過來人,學牌出啡呤,臨考路試前兩個禮拜都無揸架啡呤剩係揸學院車,都覺得有啲習慣未戒得哂,拖波補油呀攝車呀瞓彎呀統統都要戒,出架25r你無可能長行50㗎啦問心。學牌出車係開心嘅,我20年出啡呤21年中先拎P,期間keep住有車揸係爽,但係大多數人根本分唔清平日揸車同考試模式,結果就係兩三take先pass,或者學牌已經炒鑊甘嘅。我自己咁做,但係真係唔會建議人地咁做,學牌炒車真係好徬徨無助㗎,又要驚唔好on99上高速,啲人揸得快未慣又要迫自己跟人地速度,蕩失路又唔識處理,架車趴住U turn又驚跌車,仲未計學保幾貴

你要出無人阻到你嘅,我地網民可以做嘅唯有分享親身經驗,成年人自己諗啦
sv650都可以係啡鈴
我買新鎖都冇提示繩
之後拎條彩色橡根綁住匙位提醒自己算
揸得掂佢就可以升級真跑車
己正皮 r3 忍4 公廁黎
笠個膠殼就叫啡鈴咩
出新車囉
如果以上3部黎比較,r3會唔會係最好既選擇?
R15 會係最好選擇
點解呀..咁唔冷靜
有冇聽過啲25r有得改到增加馬力,暫時都未聽到香港有人改
其實......如果真係想要試啡呤feel可能真係
屌台灣仔改改避震換條呔 r15可以拎黎磨包 不知幾安全又好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞