點解依家啲廠咁鍾意抄Apple Keynote?

91 回覆
135 Like 21 Dislike
vista 的確係唔錯 只係當年hardware未跟得上
不過vista之後全部UI design都垃圾
前幾年見佢係到推嘅自家fluent design 幾唔錯
點知自己都得幾個apps 用
成個Win10 差唔多有7年都係inconsistent
到win11 好返少少 但係仲係勁多on9位 同埋又有其他UX design問題
都唔知MS有冇心整好個UI
過咗咁多年,Control Panel同Settings仲係合併唔到
好似每個team各自做自己嘢,完全冇溝通咁

作為一個Mac user 真係好想microsoft 爭氣啲
有時想轉會玩吓都轉唔落手
如果唔係因為打機真係唔會想用Windows
撇除UI,成個OS都好多奇怪嘢
win11 成個mac os咁撚樣
good artists copy, great artists steal
我唔介意佢抄,起碼Win 11個UI好睇咗,animation流暢咗
但可唔可以做得全面啲
就連想簡簡單單開個dark mode,隻黑色都唔統一,仲有大部分window得白底
第二張真係跨張
最簡單清晰
好睇好多
呢d圖好似係底版盒成日出現
唔撚識咪撚扮專家啦
見樓上講開windows phone
諗起以前兩登有班寶藥黨
睇佢哋點hard sell真係快樂泉源
抄埋apple走火牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞