空櫈,好似講緊日漸蕭條嘅香港

55 回覆
2 Like 31 Dislike
今日見得閑再推多嘢,歡迎五毛入嚟挑機,again。
點解五毛唔入嚟分享下被拖糧感受?
呢個PO歡迎海內外華人五毛入嚟分享下被建制刻薄嘅冤屈,同埋無糧出嘅無奈。
無晒人嘅香港,係咪有啲令建制中人睇唔到將來?好似前路茫茫,不知點算好......
聽聞而家好多建制組織都cut筆直,份工唔知仲可以返幾耐.......
聽我叫喊,只得一張空櫈~~~
宜家聽皇后大道東都唔過時
又係時候推一推。
歡迎五毛建制入嚟發表下香港變空港嘅體會。
五毛會唔會坐緊喺海傍,隔離就係一張空櫈,一邊食住今日最後一枝煙,一面諗緊點追討呢幾個月建制未找數嘅五毛PO人工?
歡迎未出糧有財困嘅五毛或建制中人入嚟呻下。
恆大爆咗,錢收唔返,又有幣災,強積金啲錢仲夾硬痾煙晒終丐蠱......
「獨望着空櫈心~~~~難~~~過~~~」
望住一個被掏空挖乾嘅香港,真係唔知講咩好......
希望五毛大步檻過,雖然仲有數之不盡咁多關......
如果有任何五毛想呻下,可以喺呢個PO留名。
聽講建制五毛大量轉場去YouTube,用Google個分成頂住雞頭先。
但係面對加速局面,都仲係憂心忡忡,特別係人去樓空嘅空港,唔知點算好......
請行出勇敢嘅第一步卜,喺呢個PO留言.....
「聽我叫喊,只得一張空櫈~~~」
Hello黨棺,想問候下你哋,無咩特別意思,千其唔好對號入座。
聽講香港啲人走得好勁喎,咁黨個換血計劃距離成功又踏前一步嘞。
唔好理香港會唔會變成空港,共產黨嘅成功標準,一般凡夫俗子係唔會明㗎。
唔使覺得尷尬,只要你哋唔覺得尷尬,就人哋覺得尷尬。只要你哋覺得空港唔係問題,咁就無問題嘞。
「聽我叫喊,只得一張空櫈。」~~~
祝黨換血任務成功。
又係挑黨機時間
Hello黨棺,循例問候下你哋健康,無特別意思。
係咁嘅,河南啲銀行又擠提,水都好緊吓,正所謂十煲五蓋,仲未洗菜,賓客滿載......諗起都頭痕。
香港啲儲備又要拎去救火了,但燒得救得幾多呢....
..
一個咁空咁靜嘅香港,無晒錢嘅香港,還剩下什麼?親朋故人都分道揚鑣了,正所謂「只得一張空櫈~~~」

歡迎幫建制做嘢滿腹委屈嘅人入嚟申訴。
繼續宣傳下空港嘅損失......
商場無咩人,就算有人,行過望下,原來只係搵商場廁所入口,竟然無幫襯
彌敦道、金馬侖道、遮打道、駱克道......仲有好多數之不盡嘅重要街道,有人,不過同以前無得比.....
中小學課室,自動小班教學,人少咗,空間感大咗,殺校危機近咗......
香港呢年嚟釋放咗好多空間,同樣流失咗好多人、外匯資產......
歡迎建制內因管理不善而財困或待業者入嚟呻下。
Hello again黨棺,注意身體健康,無咩特別意思,問候你哋係身為未完全失智香港人份內事。
「獨望著空凳~~心~~難~~過~~為何想講的從前不說清楚!」
好快我又會再出PO
聽講香港十一月開返關喎,希望開得成啦。
但係一個空港要變返香港,都唔係講下咁易。
起碼到今日為止,年輕香港原居民走咗好多。
無晒年輕人口,唯有靠北面放人落嚟,但係上面水深火熱,仲缺錢過香港。
放有錢嘅大陸人落嚟?人哋走硬資喎;放無錢嘅大陸人落嚟?你玩鳩香港政府同黨棺呀?而家靠香港吸外資你反過嚟要香港再出公共資源養返班新移民?
真係兩難......
「獨望着空櫈~~~心~~~難~~~過~~~」
希望黨國大步檻過,歡迎有委屈嘅建制入嚟申訴一下。
放血抽空戰術成功,結果連財政儲備都抽到無埋。
成個庫房都吉晒,但點能夠怪什麼金融大鱷移民潮呀放棄香港呀之類呢?
還是風雲谷主持人講得好,明明自己經營得差,唔諗下點樣留住人,改善自己缺點,就調返轉頭屌鳩人好話人哋走,都痴撚線。
唔好講留唔留走唔走,淨係睇到盤數咁差,都應該檢視下發生咩事,普通常識做事應有態度而已。
調返轉玩小動作玩禁錮監控抹黑民眾無權勢者,打電腦遊戲地通拿逆線行車全世界遷就你?唔反你就奇啦,人人喊打啦屌你。
仲係台灣蔡總統講得好:全世界都聽你(共產黨)的?
不如俾個皇帝你做好無?
睇返呢個咁空咁吉咁遜色嘅香港,唉,見到庫房倒水咁將錢燒到一乾二淨,份退休金又好似倒水咁少咗個零,但不限於一百個咁少,樓價又山泥傾瀉咁一瀉千里。
我又諗起空櫈果句歌詞:
「獨望着空櫈~~心~~難~~過~~」
歡迎建制有委屈者入嚟呻下,談話內容絕對保密。
啲五毛都冇你咁長氣
係,自資屌柒賤人契弟八婆。
又推下先。
推左拉右
好PO必推
得閑就要推。
「獨望着空櫈~心難過~」

手痕又要推一嘢
空空如也嘅庫房
空空如也嘅街道
空櫈
黨棺你哋好again。
聽講換血好似谷到條數好成功喎?
咁咪好囉~最近身體點呀?
七月十四過咗喎,不過你哋都唔信㗎啦,不信鬼神信馬列呀嘛,有自己堅持,做個理想共產主義愛黨國戰士,真係諗起都幸福。
好多香港抗爭者同示威者就無咁幸福啦,又要返工,又要諗下啲錢轉美元歐元定英鎊,就係無資格轉人仔,好銀妒忌,氣煞我耶!
好嬲好嬲好嬲好唔忿氣。
再推
又夠鐘再推了。
快啲上水啦契弟八婆別龜縮。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞