點克服感情潔癖

44 回覆
81 Like 8 Dislike
佢可能嗰陣未知道自己想要啲咩呢
應該係,算啦過咗去
咪9up啦
呢個都係擇偶條件講得好
其實唔洗克服㗎
樓主點睇?
你自己唔識就話人9up,果然19
唔洗克服 冇必要勉強自己
唔清楚係咪算擇偶條件
咩關係都冇就無拉拉要求對方淨係可以同我相處,確認唔夾先好揾下個
勁怪
俾著我遇到人地咁樣要求,都會一打膠塞過去算
佢係我邊位,我又係佢邊位
掉轉諗
某程度上咁樣係自私
如果人哋淨係同你flirt傾偈
傾夠夠幾個月之後比你一句話唔夾
係咪你賠返啲時間俾人?

除非你預備人哋有意思嘅話你一定會接受人
否則人哋都有選擇嘅權利
你係接受唔到對方同時識其他「朋友」,定係真係確認佢同其他人有曖昧行為(例如講野/行為好flirty)而覺得抗拒?

始終每個人對曖昧定義唔到,如果對方只係想同時識多幾個朋友,出街食下飯傾下計,了解下對方適唔適合發展,都冇越界行為,其實唔係好正常咩?正如喺現實交友,都唔會只係會有一個異性朋友吧。

當然如果你發現佢唔係正常交往,而係真係對住個個都好似表現到好鍾意對方咁,咁你有嘔心感覺都好正常
都係等時間 因為過多幾年你自己都會係咁
唔使克服,你冇錯
絲打?我同你一樣
覺得極度嘔心同接受唔到
同佢同咗我一齊再出軌嘔心程度差唔多
之前有人追
拒絕咗之後兩日唔夠就知佢同咗其他人一齊
當然我明白 咁我同佢無將來 佢簡另一個係好正常嘅事
但一諗起佢flirt我嗰陣同時間係flirt緊其他女仔
同一番說話copy and paste 咁同其他女講
當下知道第一感覺係 屌好彩無應成同呢條友一齊
絕對無唔忿氣嘅感覺 覺得好好彩

話佢衰又唔係 道德敗壞就更加唔係
但係就覺得好嘔心
同你一樣真係感情潔癖
不過我覺得改變唔到
寧願永遠單身都唔會迫自己改變去接受
曾經我都相信溝女係講緣份,後來我發現其實係統計學黎,有時現實唔到你唔屈服

女既有咁上下條件,keep住有人送上門比你揀,你都仲可以慢慢揀下邊個同你夾 之後先同佢進一步flirt

男既如果你條件唔係特別出眾,你唔四處出擊flirt人,根本連發展既機會都無(唔應該話無,而係機率極微)

或者應該咁講,正正就係因為有人有呢種感情潔癖(個人覺得女性比較常見),先令到男性要更加賣力去撒網
如果你一開始覺得有問題
之後好難說服自己冇問題
總會搵到
但每次都付出真心
你多多心機都唔夠花
所以可能克服潔癖係假名題黎
其實係失戀post
所以其實你揀人時人揀你
無話誰比誰高尚
你控制到既得你自己
對方要點睇點選擇你control唔到
你思想上接受唔到對方依樣野
你言行上都會顯露你唔接受佢
但如果你話你想調整心態的話
你係咪真係想調低你自己期望去配合人地先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞