兩部新MacBook 都用M2

86 回覆
0 Like 20 Dislike
我用左一年都無 健康度得79%

雖然都知唔理得咁多 要用始終都要用 最多換電池姐

利申:每日用4-5個鐘執相 插住電用
咁m1 pro都夠做

最少16gb ram
間唔中打下 left4dead、AOE呢啲低配game
Assassins creed、BF 呢啲會玩但少玩

Setting set到最到低玩 流暢就得

競技game 少玩

轉咗機諗住買BF V 玩下

GPU影響大唔大,有冇需要升?個價有下調空間?
你之前用開邊部機

Adobe 啲software 改善哂arm 用落好暢順 唔洗擔心

Apple同遊戲廠有合作 我估應該係俾m系列打機…?

打機要緊係要夠順暢啦 如果唔係會頭暈自己諗

利申我用fcpx
用緊
你cpu幾多?
GPU 先啱
如果想玩到大部分時下遊戲

Mac no game
AOE m$, mac 玩唔到
1-3 我都玩到
2015用intel CPU,m1,2, pro, max, ultra 行arm咪撚柒啦
8gb ram boot camp 開steam玩1-3好順,我用緊唔會清楚過你?
M1有boot camp
講緊 呀柒頭
知唔知乜叫用緊呀 我而家有M1 仲要買多部M1?
咁就咪撚換啦

有人裝左crossover,steam bottle,m1 max 14玩aoe2,5-6秒窒一野
乜撚呀,又2015又m1
我講緊舊機都跑得順,新機點會跑唔到
你自己理解力差衝出嚟啫
換機唔係淨打機 仲有其他需要
咁應該crossover問題啦 唔係隻隻support
你條柒頭真係on撚鳩,乜撚都唔識出黎吠2015用intel U,m1係arm cpu,冇得裝boot camp 行windows,要用Rosetta 2 模擬 x86 黎行VM 即係VM 完再VM 你要買既慢慢,提就提左,咪撚後悔

Arm CPU 即係iPhone iPad 同android 既CPU「制式」,到AOE 係呢D CPU 行到果陣咪玩到囉
夠玩就得啦屌 最多留返部舊機
工作需要冇得唔轉機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞