兩部新MacBook 都用M2

86 回覆
0 Like 20 Dislike
汁:https://www.theverge.com/23149982/apple-macbook-air-vs-pro-specs-features-price-comparison

以兩部機最低配置嘅版本嚟計,大家都係行M2 8core, RAM & Storage一樣256GB, led背光lcd display(冇promotion)
pro只係話多左Touch Bar (emm...),舊電大少少,多左3 PPI (emmm....) 咁上下
然後air就大少少moon, 輕 .3 pound (雖然都係重),薄,新設計,1080p cam (pro: 720p), 4個喇叭(pro: 2)

然後air m2賣平啲

咁pro m2真係有市場價值咩?
如果mbp 13" m2有 120hz我諗我會揀mbp
漏左:mbp有散熱風扇
M2 MBP13 係清死貨用
舊mon 舊殼 舊cam 舊touch bar
以上零件存貨唔多
如果大賣gay cook反而仲頭痕

所以特登賣貴啲
縮減受眾 願者上釣
精準清庫存
師兄講得好啱基曲俾你睇穿哂
仲有Touch Bar?
M2 MBP13 有
有呢條嘢差唔多焗買AppleCare+
淨係準打到24gb ram
做乜鳩
對硬件嘢唔太熟,睇完MacBook Pro啲遊戲跑分測試有個問題想問,如果想玩到大部分時下遊戲,最低配置16gb ram穩陣?有其他位要留意?

諗住裝boot camp玩下雙OS
要跑分就m1 max 啦
MacBook Pro M2幾時出?
今年唔會update mbp 14" 同 16" 啦
Google 寫8月?
你要攪清楚 13" 14" 15" 同 16" 分咩分別
我諗住13算 夠唔夠玩?
而家boot camp裝唔到普通x86 windows
啲人打機用x32? 會唔會正視下?
你不如去睇下x86係咩嚟先
arm cpu點裝windows
咁樣配玩唔玩到Battlefield、PUBG、AOE 4?
M1 Ultra, M2 Extreme 呢世都唔會玩到AOE4
死心吧啦

打機請移玉步至Windows
即係M1 仲好?見人哋bf V 都玩得好順
其實點解一定要Mac, 14k windows notebook 都可以搵到幾好質素,砌機更加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞