有無人用smartone有問題

111 回覆
23 Like 4 Dislike
我都就完約 今日打過嚟叫我續約個plan仲貴過之前都夠膽開畀我3啲人又話好廢 係咪得返csl
smartone近年真係唔多ok,成日好多地方突然斷/收唔到,打去問左好多次話check基本上無整過,我仲有三個月完約佢打黎開個$468定498 5g plan比我,我根本用唔著問佢有無平d係咁話無哩個已經好抵
我決定轉台算
好似無哂心機搞咁 仆街smt係咪轉左手 賣左盤 無乜基站? 直線下插廢左咁撚多既 呢家應該係3 ? 最好?
唔覺
ps 一百一十幾蚊一個月
唔覺 好快

你係咪用4g plan
4.5 以前無事
因為好多去哂5g

smartone4g最後都會過渡哂去5g

唔好貪平啦 5g plan就算唔開5g都快過普通4g/4.5g勁多
sales 叫我續個時係叫我續4.5
3 5g百幾 仲貴撚過我 我交兩舊架都
升鳩左我做5G仲慢撚過本身4G限速
有時慢撚到WhatsApp都用唔到
真係多撚謝
有用VPN?
唔過400蚊都係垃圾
真係垃圾嚟
完約又要走
冇,正常使用⋯⋯
d 學生plan 咁平
多左人join 咪搶慢左

之後又有班人跳去3跳去csl

我仲用緊4g
現有客都無筍plan

同佢本身5g 都唔足料
佢收唔收到真係睇彩數
我個plan都係 依家有時收都收唔到都仲貴過以前 我不如轉台仲好
我都係緊SmarTone又唔覺近排有咩問題喎
咁應該係佢電話問題啦
5g後極癈
依家焗住set番4g離用
一開5g就會load空氣時間好多, 快一輪但大部份時間都load空氣
完約一定走, 用左咁撚多年, 依家係貴plan俾d咁撚垃圾既野我, 講真依家衰撚過3g時代
ching交緊幾錢? 仲諗住上5g
咪用5g啦 smartone嗰個係假5g 可以上網查佢個原理係點 同其他三個台都唔同 佢就係知道自己廢 所以先搞衰自己個4g再逼人上5g
收得差左
整體
依家近乎無訊號
本身用開$128+18 12gb 4.5g學生plan
早幾日收到sales電話
開$138+18
30gb 5g +無限 1mbps
但係要重新簽兩年半
即刻reject咗
5g 80 gb 458
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞